Betonnen liggers Scheffersplein komen eraan

28 januari 2014
Betonnen liggers Scheffersplein komen eraan

De werkzaamheden ter versterking van het Scheffersplein bereiken vandaag een bijzondere mijlpaal. De veertien nieuwe betonnen liggers komen aan. Ze worden stuk voor stuk de stad binnengereden op veertien vrachtwagens en worden direct op hun plek gelegd over het water. Dit gebeurt met een 30 meter hoge, 300 ton wegende hijskraan. De betonnen liggers wegen elk 20.000 kilo en zijn elk ca. 15,5 meter lang. Ze worden op dinsdag 28 januari om het half uur gebracht, tussen 7.00 en 13.00 uur. 

Voor dit bijzondere transport heeft de gemeente op Facebook een fotowedstrijd uitgeschreven. De opdracht: maak een mooie foto van de aankomst van de liggers in de stad en stuur die uiterlijk maandag 3 februari in (max. 3 foto’s per persoon). Inzenden kan via dezelfde Facebookpagina van de gemeente. Vanaf dinsdag kunnen mensen op de inzendingen stemmen. De maker van de foto met de meeste likes krijgt naar keuze vier kaartjes voor Cinema The Movies of het Dordrechts Museum. 
 
Voor de fotowedstrijd gelden een paar aanwijzingen in verband met de veiligheid: het is niet toegestaan om de bouwplaats te betreden; voor de veiligheid zijn verkeersmaatregelen aangebracht die gevolgd moeten worden en het trottoir van de Wijnstraat aan de zijde van de bouwplaatsomheining is tijdens de montage van de liggers afgesloten, hier mogen dus geen mensen komen. 
 
De route van het zware verkeer loopt via de Visstraat en de Groenmarkt. Dit is de voorgeschreven route voor het zwaar bouwverkeer tijdens de werkzaamheden, om trillingshinder voor woningen te beperken. 
 
Volgens de voorschriften mogen de vrachtwagens niet harder dan 15 km per uur rijden. Voor het verkeer is er een om-en-omregeling over een lengte van circa 40 meter in de Wijnstraat. Bij een om-en-om regeling wordt een helft van de straat afgesloten. Auto’s uit beide richtingen kunnen dan om-en-om de open straathelft gebruiken. 
 
Mensen die meer willen weten kunnen via de website van de gemeente achtergrondinformatie en stand van zaken vinden.
 
Foto: Fokko van der Straaten.
 
Op You Tube staat ook een reportage van RTV Dordrecht over de werkzaamheden. 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.