Vierde literair dagboek van Kees Klok: 'Mijn koffers gepakt'

29 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Vierde literair dagboek van Kees Klok: 'Mijn koffers gepakt'

DORDRECHT - In 'Mijn koffers gepakt', deel vier van de literaire dagboeken van dichter, schrijver, poëzievertaler en historicus Kees Klok, dat zich voornamelijk afspeelt op het geliefde Eiland van Dordrecht, wordt weer regelmatig gereisd.

Vooral naar Griekenland, waar zich donkere wolken samenpakken boven de samenleving en het Schrijfhuis. Ook Engeland, het land waar Klok eveneens familie heeft en waar dierbare herinneringen tot leven komen, is een reisdoel.

Hij ontmoet er ondermeer Moniza Alvi, de dichteres die hij in het Nederlands vertaalde in de bundel 'Het land aan mijn schouder' (2003).

In de familie- en vriendenkring vinden enkele dramatische gebeurtenissen plaats en een oude liefde lijkt op te bloeien. Ondertussen kijkt de schrijver met enige hunkering, maar ook met gemengde gevoelens, uit naar het ogenblik dat hij zijn loopbaan in het onderwijs kan beëindigen.

Eerder verschenen bij Liverse in de reeks literaire dagboeken van Kees Klok: 'En vooral: de gordijnen dicht' (2008), 'Idioten ontloop je nergens' (2010)
en 'Reisgriep' (2012).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.