Project van ROC DaVinci: 'Een tent vol verhalen'

30 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Project van ROC DaVinci: 'Een tent vol verhalen'

DORDRECHT - Vier studenten, Jessica, Manon,Belinda en Noura van het ROC DaVinci, stuurden ons het volgende bericht: "Op het ROC DaVinci College in Dordrecht hebben wij het project 'breaking news' gekregen".

"Dit project houdt in dat wij dingen onder de aandacht van de mensen willen brengen die normaal niet besproken worden. Zoals sekslaven, vluchtelingen, gehandicapten in het buitenland en kind soldaten".

"Dit project duurde 2 dagen en de laaste dag was de campagne dag. Dus op 30-01-2014 trokken alle deelnemers van het project er op uit richting alle wijken van Dordrecht en omstreken".

"Wij hadden het doel om mensen duidelijk te maken hoe het leven van een vluchteling er uit zag. Door een tent te bouwen en mensen naar binnen te vragen en onze verhalen te vertellen. Ook waren er een paar interviews en echte vluchtelingen die bereid waren om hun verhaal met de mensen te delen".

"Wij hopen door middel van dit project en met alle hulp die wij gekregen hebben de boodschap over te brengen aan de mensen in onze omgeving en het verblijf in Nederland prettiger te maken voor alle vluchtelingen in Nederland".

"Met dank aan buurthuis De Buitenwacht, Oud Krispijn en Ontwikkelingswerk Dordrecht". Aldus Jessica, Manon, Belinda en Noura.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.