Gemeente start een nieuwe ronde voor wijkwensen

31 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Gemeente start een nieuwe ronde voor wijkwensen

DORDRECHT - Dordtenaren die een idee hebben om hun wijk, buurt of straat mooier, leefbaarder of veiliger te maken kunnen een wijkwens indienen. Dordrecht heeft voor dit jaar 164.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van wijkwensen. De ideeën worden beoordeeld door een regiegroep van wijkbewoners. Er zijn drie regiegroepen, voor Centrum, Oost en West.

In de eerste twee regiegroepen is nog plaats voor enkele enthousiaste bewoners die zich extra willen inzetten voor hun buurt. De regiegroepen werken voortaan nog zelfstandiger. De gemeente heeft bezuinigd op de ambtelijke ondersteuning van de regiegroepen. Indieners van een wijkwens kunnen nog wel ondersteuning krijgen bij de uitwerking van hun idee. Vorige week uitte de regiegroep Oost twijfels over de nieuwe werkwijze, maar na een overleg tussen gemeente en de drie regiegroepen is besloten toch de nieuwe werkwijze te volgen. Wel is er in september een evaluatie te houden. Wethouder Rinette Reynvaan is blij met de medewerking van de regiegroepen. ,,Zij kunnen als bewoners het beste beoordelen of een idee bijdraagt aan de leefbaarheid in de wijk. Onze ervaring is dat de regiegroepen hun werk zeer serieus nemen. Ze zijn in hun beoordeling soms nog strenger dan de adviserende ambtenaren.’’

75 wijkwensen gehonoreerd
Het afgelopen jaar zijn er weer 75 wijkwensen gehonoreerd. Enkele voorbeelden. Buurtmoestuin Reeland, Voorjaarsmarkt Beverwijcksplein, 1-jarig bestaan calesthenics parcours i.s.m. schoonmaakdagen,  Fontein Blaauwweg / Gallileïlaan, Plaatsing calisthenics (fitness) toestellen in het Weizigtpark, Trimbaan Wielwijkpark.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.