Vriesestraat na nek aan nek race nipt tweede in verkiezing 'Leukste Winkelstraat'

31 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Vriesestraat na nek aan nek race nipt tweede in verkiezing 'Leukste Winkelstraat'

DORDRECHT - Laatste nieuws: Helaas is de Vriesestraat net geen eerste geworden in de landelijke verkiezing van de leukste winkelstraat van nederland van 2013.

Na een nek aan nek race met de Raadhuisstraat & en Binnenweg in Heemstede is het voor de Vriesestraat, ondanks massale steun van zeer veel Dordtenaren, net niet gelukt eerste te worden in deze landelijke verkiezing.

Op de site www.nlstreets.nl waar de winnaar van deze verkiezing vanochtend werd bekend gemaakt, wordt het volgende over de Vriesestraat opgemerkt: "Op een mooie tweede plaats belandde de runner up, de Vriesestraat in het hart van Dordrecht. Deze straat herbergt veel authentieke winkels in prachtige historische panden, met een grote verscheidenheid aan producten." 

Windsister Warehouse aan de Voorstraat 123 kreeg de prijs voor de leukste winkel in deze verkiezing.

Update: Dordrecht is in de prijzen gevallen tijdens de NL Streets Awards. Windsister Warehouse won de eerste prijs voor de leukste winkel van Nederland. De Vriesestraat werd zeer eervol tweede in de categorie leukste winkelstraat van Nederland. Na de top 3 nominatie voor Beste Binnenstad in 2013 wederom een waardering voor het diverse aanbod in de Dordtse Binnenstad.

Saskia Wind is uiteraard zeer tevreden met de prijs voor Windsister Warehouse. Ze merkte in de loop van de maand al dat de publiciteit rondom de prijs ook nieuwe bezoekers naar haar 3 etage tellende winkel aan de Voorstraat (Noord) 123 lokte. Windsister kenmerkt zich door een ruim aanbod aan mode en interieur met veelal producten van eigen ontwerp.

De Vriesestraat was een lange tijd verwikkeld in een nek aan nek race met de Binnenweg & Raadhuisstraat in Heemstede. Arien van Pelt, voorzitter van de winkeliersvereniging Vriesestraat, is ondanks de tweede plek zeer tevreden met de promotie voor de winkelstraat en Dordrecht in algemene zin.

“Dit is natuurlijk goede promotie voor ons en waardering voor de activiteiten en winkelaanbod in de straat.” Hij benadrukt dat dit ook voortkomt uit de goede samenwerking tussen de winkeliers, vastgoedeigenaren en de gemeente Dordrecht.

Arien van Pelt vervolgt: “Dat wij bij een publieksprijs op de tweede plek eindigen geeft ook aan dat we zeker op de goede weg zijn en de bezoekers onze straat waarderen.

Zowel de Vriesestraat als Windsister Warehouse willen iedereen die op hen heeft gestemd of op een andere manier heeft bijgedragen aan deze prijs hartelijk bedanken”.

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door NL Streets. Zij organiseren deze verkiezing elk jaar om aandacht te vragen voor de positie van zelfstandige ondernemers en om te laten zien hoe leuk het is om juist bij hen te winkelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.