Eerste certificaten uitgereikt voor verbetering taalvaardigheid

31 januari 2014
Eerste certificaten uitgereikt voor verbetering taalvaardigheid

DORDRECHT - Donderdag 30 januari reikte wethouder Van de Burgt (Onderwijs en educatie) de eerste certificaten uit aan 45 medewerkers uit de Dordtse peuteropvang op het Leerpark. Alle medewerkers in deze branche hebben een toets afgelegd en volgen waar nodig een scholingsprogramma bij het Da Vinci College in Dordrecht. Dit is bedoeld om hun taalvaardigheid op het gewenste niveau te krijgen.

Ontwikkeling kinderen
De taalvaardigheid van VVE-medewerkers (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie) heeft invloed op de ontwikkeling van kinderen. Daarom zorgt Dordrecht –evenals 36 andere grootste gemeenten van Nederland- dat de taalvaardigheid van VVE-medewerkers verhoogd wordt zodat deze voldoet aan de ministeriële eisen.

Toets
De taalvaardigheid van de medewerkers werd getoetst op het gebied van spreken, luisteren, schrijven, taalverzorging en lezen. De eisen voor schrijven en taalverzorging liggen op MBO niveau 3, de eisen voor de andere onderdelen op MBO niveau 4. Het scholingsprogramma wordt verzorgd door het Da Vinci College. Het is de bedoeling dat eind 2015 alle medewerkers in Dordrecht gecertificeerd zijn.

Voorhoede
Van de Burgt: “Ik ben trots dat Dordrecht voorop loopt in het toetsen van de taalvaardigheid van alle VVE-medewerkers. Ik vind het prachtig dat ik nu de eerste certificaten mag uitreiken. Een mooie prestatie van deze mensen die onze Dordtse kinderen nu nóg beter kunnen begeleiden”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.