D66 wil meer technisch onderwijs en betere aansluiting van het onderwijs bij het bedrijfsleven

03 februari 2014 door Hennie van der Zouw
D66 wil meer technisch onderwijs en betere aansluiting van het onderwijs bij het bedrijfsleven

DORDRECHT - D66 wil inzetten op meer technisch onderwijs en een sterker mbo. Een betere aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, vanaf het vmbo tot een samenwerking met hbo en wo is voor Dordrecht en de Drechtsteden noodzakelijk.

Miljoenenorders
In 2013 hebben maritieme bedrijven miljoenenorders binnengehaald; echter goed technisch personeel is moeilijk te vinden. Dat moet veranderen. “Door te investeren in onderwijs en te vragen wat het bedrijfsleven nodig heeft, zal er een betere afstemming op elkaar komen. Zo worden jongeren opgeleid voor werk en niet voor werkloosheid” aldus Nelleke de Smoker, lijsttrekker D66.

Technasium
D66 wil een Technasium realiseren in Dordrecht, waar havo- en vwo-onderwijs wordt verrijkt met technische vakken. Het gymnasium is een bekend begrip maar het technasium richt zich meer op de technische aansluiting. Het regionale bedrijfsleven kan met praktijkopdrachten en snuffelstages een belangrijke rol in het Technasium vervullen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.