Presentatie verkiezingsprogramma en ondertekening samenwerkingsovereenkomst ChristenUnie/SGP

03 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Presentatie verkiezingsprogramma en ondertekening samenwerkingsovereenkomst ChristenUnie/SGP

DORDRECHT - Vandaag, maandag 3 februari 2014 heeft de combinatie ChristenUnie/ SGP het verkiezingsprogramma gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart, met als titel “Geloofwaardig”. Tegelijkertijd hebben de lokale ChristenUnie en SGP de samenwerking vernieuwd door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst voor de komende raadsperiode.
 
Geloofwaardig
Lijsttrekker Rik van der Linden: “We hebben gekozen voor een compact programma met een korte, duidelijk titel: Geloofwaardig. Tussen alle andere partijen zijn ChristenUnie en SGP een geloofwaardig alternatief voor wie verder kijkt dan links of rechts of de waan van de dag. We staan voor geloofwaardig beleid. De overheid kan niet alle problemen oplossen en de samenleving is geen vrije markt. Daarom willen we dat de gemeente zich richt op kerntaken. Overheidsgeld wordt schaars, en moet vooral gaan naar voorzieningen waar veel inwoners van profiteren.”
 
Vijf speerpunten
Het programma van ChristenUnie / SGP is gebouwd op de volgende uitgangspunten: Bijbels geïnspireerd, verantwoordelijk voor elkaar en financieel op orde. “Vanuit onze solide uitgangspunten komen we op vijf speerpunten,” zegt Van der Linden.

1.     Voldoende voorzieningen en een gevarieerd woonaanbod. “We staan voor het behoud van bibliotheken, voor de invoering van de starterslening en voor bouwen op vrije kavels. We willen een verdere versterking van de historische binnenstad.”
2.     Een veilige en leefbare stad. “We willen geen coffeeshops, staan voor veilige wijken en een strikt handhavingsbeleid.”
3.     Verdere ontwikkeling van het duurzame profiel. “We staan voor meer ruimte voor de fiets, een duurzaamheidslening voor mensen die investeren in duurzame aanpassingen in hun woning. Ook willen we aandacht voor afvalscheiding.”
4.     Voldoende zorg, ondersteuning en werkgelegenheid. “We staan voor ondersteuning van mensen die zorg of hulp nodig hebben en voor stimulering van werkgelegenheid in kansrijke sectoren.”
5.     Een rustige zondag, shoppen is geen zondagsrust. “Ondernemers, werknemers en stadsbewoners zijn gebaat bij collectieve onthaasting. Uitbreiding van de koopzondagen is ongewenst.”
 
Het hele programma is te vinden op de website.
 
Samenwerking ChristenUnie en SGP
Gelijktijdig met de presentatie van het programma ondertekenden de beide besturen van de partijen een samenwerkingsovereenkomst voor de komende raadsperiode. SGP-voorzitter Pieter Pons: “We trekken al jaren gezamenlijk op in de raad als christelijke partijen die elkaar goed aanvullen. Dat blijven we ook de komende jaren van harte doen.”

Van der Linden: “We hebben een compleet programma en een hele mooie kieslijst. Daarom graag tot ziens op een van de bijeenkomsten, op de sociale media en in het stemhokje.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.