Stadsboerderij Weizigt verwelkomt minipaardje Texas

03 februari 2014 door Eva Baars
Stadsboerderij Weizigt verwelkomt minipaardje Texas

DORDRECHT -  Sinds zaterdag 1 februari heeft minipaardje Silver er een maatje bij. Merrieveulen Texas is afgelopen weekend op Stadsboerderij Weizigt aangekomen. Het paardje is geboren op 30 april 2013 en daarmee nog geen jaar oud. Texas moet nog een beetje wennen, maar is wel ontzettend nieuwsgierig.

Het minipaardje is afkomstig uit Deurne en opgegroeid in een kudde. Met haar platenbonte vacht, een bepaald witpatroon, is Texas een opvallende verschijning. Naar verwachting zal zij tot een schofthoogte van 70 centimeter groeien, ruim 30 centimeter kleiner dan Silver. Omdat ze heel de winter buiten heeft gelopen heeft ze nu een ontzettend dikke wintervacht en kan ze ook bij Weizigt lekker de weide in.

Texas is, samen met de andere dieren, te bezoeken in de stallen en in de weides van de Stadsboerderij. Duurzaamheidscentrum Weizigt is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en gratis te bezoeken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.