PvdA Dordrecht opent eigen kantoor aan de Voorstraat-west

12 januari 2014
PvdA Dordrecht opent eigen kantoor aan de Voorstraat-west

DORDRECHT - De PvdA heeft in Dordrecht aan de Voorstraat-west een eigen partijkantoor geopend. Dat werd gevierd door winkeliers in de buurt te tracteren. Ook was er een nieuwjaarsreceptie. Alhoewel Beter voor Dordft (BVD) bij monde van wethouder en lijsttrekker Piet Sleeking de partij een rol in de oppositie gunt, denkt PvdA  - voorman Cor van Verk anders vooruit, zo bleek zaterdag.

Het partijkantoor is een klein gezellig pandje. Vele leden en belangstellenden waren naar de drukke Nieuwjaarsreceptie gekomen. Ook vanuit het partijkantoor Amsterdam, evenals de voorzitter Jan Marinus Wiersma van het PvdA Gewest Zuid-Holland, waren aanwezig.

Zowel Amsterdam als het Gewest hebben financieel bijgedragen aan het kunnen opstarten van het partijkantoor in Dordrecht. Dit in de gedachte om dichter bij de bewoners en ondernemers te zijn.

Cor van Verk (PvdA lijsttrekker) zei dat er veel te doen is. Hij memoreerde aan de speech van de voorzitter van de DOV over de stroperigheid van de Omgevingsdienst ZHZ wat vergunningen betreft en andere regelgeving. Dat moet anders. Bedrijven moeten zich makkelijk in Dordrecht kunnen vestigen of kunnen veranderen in Dordrecht.

"We moeten juist vooruit", aldus Cor. Belangrijk is dat er voldoende budget is voor de Jeugdzorg, WMO, AWBZ (o.a. begeleid wonen). "Het kan niet zo zijn dat we tegen een jongere zeggen, sorry, jou kunnen we nu even niet helpen. Zorg en opvang moeten goed geregeld worden, via netwerken van buurtvoorzieningen. De PvdA heeft daar meer geld voor over. We moeten voorkomen dat verdwaalde geesten door de stad dwalen en rare dingen doen, zoals onlangs het incident bij het Stadhuis." De PvdA is voor een goed sociaal beleid.

Tot slot wenste Cor alle aanwezigen een gezond en goed 2014.

Een aantal kandidaten ging met kleurrijke doosjes bonbons bij de winkeliers langs in de Voorstraat-West. Om de winkeliers - zoals het een nieuwe goede buur betaamd - een goed nieuwjaar toe te wensen.

Jacqueline van den Berg over het feest rond het PvdA kantoor in haar weblog:

Met een aantal PvdA kandidaten zijn we langs de ondernemers geweest met een doosje bonbons en een kaartje van de PvdA erbij, waarin we de ondernemers een goed jaar toewensen. De bonbons waren van het nieuwe winkeltje aan de Voorstraat West.

De Voorstraat West is een bijzonder aardige winkelstraat, met heel veel verschillende winkels.
De PvdA is met het pand de nieuwe buur geworden van de ondernemers. Op de opening van het PvdA-partijkantoor was het goed druk.

Zie de foto: van links naar rechts: Juliane Ploch, Jacqueline van den Bergh, Bahattin Guler, Martijn Wehrmeijer, Peter Puik, Nilufer Sonmezer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.