Project 'Groeituinen Oud-Krispijn' van start

03 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Project 'Groeituinen Oud-Krispijn' van start

DORDRECHT - Het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden heeft de Stichting Groeituinen Dordrecht een donatie gegeven van ruim € 1.800,-.  Hiermee kan de Stichting Groeituinen een start maken met het stadslandbouwproject op een van de vrijgekomen percelen aan de Patersweg. De flats die daar stonden zijn gesloopt.

In Oud Krispijn wordt nagegaan welke tijdelijke bestemming de bewoners zouden willen voor de andere braakliggende gronden. In samenspraak met de gemeente, Trivire en de bewoners van Oud-Krispijn wordt in ieder geval gestart met het stadslandbouwproject van de Stichting Groeituinen Dordrecht.

Het doel is om mensen uit de wijk de gelegenheid te geven overdag actief te zijn en groenten, kruiden, fruit en bloemen te verbouwen voor eigen gebruik. De activiteiten worden begeleid door gebiedsontwikkelaars  ‘KRACHTGROEN,’ wier inzet is mogelijk gemaakt door de  Koninklijke Heidemaatschappij. Rabobank Drechtsteden biedt ondersteuning aan maatschappelijke, economische, duurzame en culturele projecten in de Drechtsteden via het Rabofonds.

Een commissie van leden van de bank beoordeelt vier maal per jaar de ingezonden aanvragen. De bank gaat ervan uit dat door samenwerking en bundeling van kracht een beter resultaat wordt geboekt dan door individueel handelen.

Alle betrokken buurtbewoners zullen uitgenodigd worden om op  15 februari a.s  deel te nemen aan een bijeenkomst, waarin belangstellenden volop de gelegenheid geboden wordt om met elkaar creatieve ideeën te delen over de nieuwe invulling van de percelen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Onno de Bruyne, via emailadres: onjobde@gmail.com
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.