Verdachte beroving pizzakoeriers Dordrecht en Zwijndrecht aangehouden in Heerenveen

24 januari 2014

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - De politie heeft op 22 januari in Heerenveen een 27-jarige man aangehouden. De man uit Heerenveen wordt verdacht van betrokkenheid bij de beroving van twee pizzakoeriers op 10 december 2013 in Dordrecht en Zwijndrecht.

De eerste beroving gebeurde in Dordrecht omstreeks 19.30 uur op de Noordendijk. Een pizzakoerier kwam pizza's bezorgen op een adres aan de Noordendijk. Een onbekende man kwam achter een bestelauto vandaan en bedreigde de bezorger met een (nep)vuurwapen. De bezorger heeft twee portemonnees met een onbekend geldbedrag afgegeven alsmede zijn mobieltje en de pizza's.

De dader is met de buit weggerend. Een uur later, omstreeks 20.30 uur werd ook een pizzakoerier op het IJsvogelplein in Zwijndrecht overvallen. Ook deze werknemer was onderweg om een bestelling af te leveren. Ter hoogte van het opgegeven adres werd hij door een tweetal jongens beetgepakt en bedreigd met een wapen. De bezorger heeft zich verzet waardoor de overval (deels) mislukte.

De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft hem voor 14 dagen in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek naar beide gewelddadige berovingen voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.