Beste sporters 2013 van Dordrecht bekend

05 februari 2014
Beste sporters 2013 van Dordrecht bekend

DORDRECHT - Polstokhoogspringer Rutger Koppelaar is de Dordtse Sportman van 2013. Atlete Rosina Hodde mag zich een jaar lang Sportvrouw van Dordrecht noemen. De prijs voor Sportploeg 2013 ging naar het eerste team van Sanidump Dordrecht Lions (IJshockey). Korfbalster Brett Zuijdwegt won de prijs voor Sporttalent 2013. De strijd om de titel Sportcoach 2013 ging naar Harry van den Ham (FC Dordrecht). Dit maakte de jury bekend op woensdagavond 5 februari 2014 tijdens de jaarlijkse sportverkiezing SportProm.
 
Sinds 1988 reikt de Sportraad Dordrecht bij de SportProm een extra prijs uit: Sportprijs Stad Dordrecht, bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. Dit jaar ging de prijs naar Bert de Vaal omdat hij als vrijwilliger van grote waarde is geweest voor de voetbalsport in Dordrecht. Als bestuurder van zijn club, welke helaas niet meer bestaat, als lid van het algemeen en tot 1986 in het dagelijks bestuur van de Sportraad en recentelijk 25 jaar als voorzitter van het voorzittersoverleg van de Dordtse voetbalverenigingen.

Jury
De jury van de SportProm bestond uit voorzitter Andries van de Graaf, Maurice Wolters,  Harry Peters en Gerrit Zinkweg van Sportraad Dordrecht, directeur Sportbedrijf Arno van Gerven, oud-topsporter Patrick Tito, oud-sportcoach Jac Hoogerwerf  en  sportredacteur Arco Bomgaars van AD De Dordtenaar.

Genomineerden
Sportverenigingen en journalisten konden tot 31 december 2013 sporters uit Dordrecht voordragen. Drie genomineerden per categorie bleven over en uit die groepen koos de jury vervolgens de winnaars. In de categorie beste Sportman waren behalve winnaar Rutger Koppelaar, karateka Geoffrey Berens en reddend zwemmer Melvin van der Meij genomineerd. Zwemster Kim Busch en reddend zwemster Ela Hutten dongen met winnares Rosina Hodde mee naar de titel beste Sportvrouw. Het eerste team van Sanidump Dordrecht Lions won de prijs voor beste Sportploeg van SV Oranje Wit en FC Dordrecht. Naast korfbalster Brett Zuidwegt waren motorwegracer Robert Schotman (Team Maroci) en waterpoloster Brigitte Sleeking (voormalig speelster MNC Dordrecht) genomineerd voor Sporttalent 2013. In de categorie Sportcoach waren naast winnaar Harry van den Ham, coach Wouter Blok (ckv Oranje Wit) en Alexander Jacobs (Dordrecht Lions) genomineerd.
DRECHT - 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.