Treinverkeer gestremd vanwege lekkende treinwagon op Kijfhoek

06 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Treinverkeer gestremd vanwege lekkende treinwagon op Kijfhoek

DORDRECHT/ ZWIJNDRECHT - Het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht is vanochtend tegen twaalf uur stilgelegd, van wege een lekkende treinwagon op rangeerterrein Kijfhoek.

Brandweer is inmiddels aanwezig en doet onderzoek. Inmiddels is er ook een ambulance met spoed onderweg.

RTV Rijnmond meldt het volgende: "Het gaat om acrylnitril, hetzelfde gas als er afgelopen mei vrijkwam bij een treinontsporing in het Belgische Wetteren. Acrylnitril is zeer licht ontvlambaar en giftig. Hoeveel gas er weglekt uit de ketelwagon in Kijfhoek is nog niet bekend".

De brandweer verwacht dat het onderzoek naar het lekkende gas met een half uur afgerond kan zijn (dus rond 13.00 uur). 

De bedrijfsbrandweer van Prorail heeft inmiddels de lekkafe gedicht. Het gaat om een ongereinigde ketelwagen, en er is voorzover de Brandweer nu weet geen effect voor de omgeving.

RTV Rijnmond meld verder: "Er gaan vermoedelijk rond 2 uur pas weer treinen rijden tussen Rotterdam en Dordrecht. Het treinverkeer op dat traject is stilgelegd, omdat op rangeerterrein Kijfhoek bij Zwijndrecht twee medewerkers onwel waren geworden. Dat had te maken met een walm uit een wagon, waarin de giftige en ontvlambare stof acrylnitryl had gezeten. De wagon bleek niet te zijn gereinigd en er stond een klep open. Dat veroorzaakte de walm."

Het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht is uit voorzorg stilgelegd.
 
De onwel geworden vervoersmedewerkers worden door ambulancepersoneel behandeld.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.