Jesse Klaver wint Drechtsteden Politiek Debat

07 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Jesse Klaver wint Drechtsteden Politiek Debat

DRECHTSTEDEN - GroenLinks politicus Jesse Klaver (28) heeft gisteravond de vierde editie van het Drechtsteden Politiek Debat gewonnen. Sinds 2010 is Klaver Tweede Kamerlid, daarvoor was hij voorzitter van CNV Jongeren.
 
De belangstelling was groot, ruim 500 bezoekers hadden zich aangemeld om het debat bij te wonen. In de namiddag werd het opeens spannend of het debat wel doorgang zou hebben. Vanwege de politieke ontwikkelingen rond minister Plasterk leek het er even op dat de politici verstek moesten laten gaan, maar uiteindelijk waren het alleen de juryleden Ron Fresen en Joost Vullings die op hun Haagse post moesten blijven. Arno Brok, burgemeester van Dordrecht en voorzitter van de Drechtraad, was bereid in de jury plaats te nemen. De andere twee juryleden waren Mathijs Bouman en Antoin Peeters.
 
Onder leiding van debatleider Ferry Mingelen werden er drie thema’s onder handen genomen: mobiliteit, arbeidsmarkt en duurzaamheid. Na de levendige debatten, die werden ingeleid door de sponsors van de avond, maakte juryvoorzitter Antoin Peeters bekend dat Jesse Klaver de beste debater van deze politieke avond was.
 
In het februarinummer besteedt Drechtsteden BUSINESS uitgebreid aandacht aan het politieke evenement. Op www.drechtstedenbusiness.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van de debatavond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.