Citytrainers cursus is weer terug in Dordrecht

10 februari 2014
Citytrainers cursus is weer terug in Dordrecht

DORDRECHT - Op dinsdag 4 maart start in Dordrecht alweer de vierde cursus ‘Ik train mijn stad’, die jongeren opleidt tot Citytrainers. Na eerdere cursussen met jongeren uit diverse wijken in Dordrecht, is er nu dus wéér de mogelijkheid voor jongeren om deze opleiding tot Citytrainer te volgen. De gecertificeerde Citytrainers worden ingezet in wijken om sportieve activiteiten te begeleiden en te organiseren. De Citytrainers leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het sportieve karakter van Dordrecht.

Citytrainers zijn jongeren tussen de 15 en 23 jaar, die hun sportieve en organisatorische talenten willen gebruiken om andere jongeren in de wijk te betrekken bij sportieve activiteiten in de buurt. Tijdens de cursus volgen de jongeren acht theoretische / praktische bijeenkomsten en doen ze praktijkervaring op in de vorm van het meeorganiseren van een sportief evenement. Na afronding van de cursus en een officiële certificaatuitreiking beschikken zij over alle handvatten om zelfstandig (sportieve) evenementen te organiseren in hun wijk. Met hun vrijwilligerswerk verbeteren de jongeren de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk waar ze wonen.
 
Doel van het project is om jongeren te enthousiasmeren om op vrijwillige basis sportactiviteiten te bedenken, te ontwikkelen en uit te voeren. In dit project wordt samengewerkt met diverse onderwijsinstellingen, (sport)verenigingen en wijkorganisaties. Voor de cursus zijn opleidingsmodules ontwikkeld die nauw aansluiten op de belevingswereld van de jongeren. Bovendien is de cursus voor iedereen toegankelijk doordat op een praktische en doelgerichte manier wordt gewerkt aan het versterken van ieders unieke sportieve en organisatorische talent.
 
Zo kan op elk niveau gebruik worden gemaakt van het unieke talent van iedere jongere. De nieuwe cursus gaat op 4 maart van start. De bijeenkomsten vinden plaats in Sportcomplex Crabbehof (Vorrinklaan 202), elke dinsdag van 17.00-19.00 uur. Jongeren die interesse hebben om deel te nemen, kunnen zich aanmelden via www.dordtsport.nl. Citytrainer is één van de activiteiten van Dordt Sport om jongeren te verleiden tot een gezonde en actieve leefstijl. De activiteit maakt deel uit van de Doe ff Gezond aanpak in Dordrecht-West.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.