Leerplicht gaat luxeverzuim op basisscholen in de regio op 14 februari controleren

10 februari 2014 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Op 14 februari, de laatste schooldag voor de voorjaarsvakantie, zullen medewerkers van Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd) de meeste basisscholen in Zwijndrecht, H.I. Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam bezoeken en een extra controle uitvoeren op ongeoorloofd verzuim.
 
Preventieve actie
De laatste schooldag voor de voorjaarsvakantie is bekend vanwege de vele verzuimmeldingen. Om zichtbaar te zijn in de regio heeft Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (LVS) een preventieve actie opgezet in de vorm van een extra controle op ongeoorloofd verzuim. Deze controle vindt plaats in de ochtend van vrijdag 14 februari 2014 op scholen voor het basisonderwijs in Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.
Zowel de scholen als LVS vinden het belangrijk dat leerlingen optimaal gebruik maken van hun ‘leerrecht’, ook op de laatste dag voor een schoolvakantie.
Ouders worden daarom geïnformeerd over de actie op 14 februari.
 
Alle afwezige leerlingen in kaart
De actie begint op 14 februari om 08.30 uur met een bezoek aan de eerste school en eindigt als alle scholen bezocht zijn om ca. 12.30 uur. Elke school krijgt bezoek van twee medewerkers, die alle klassen bezoeken om vast te stellen welke leerlingen niet aanwezig zijn. Om de actie te bespoedigen wordt van de scholen verwacht dat er voor de medewerkers van LVS een lijst klaar ligt met de gegevens van de afwezige leerlingen met bijbehorende verblijfadressen, telefoonnummers en reden van afwezigheid. De reden van afwezigheid wordt gecontroleerd.
Na het schoolbezoek worden de ouders/verzorgers van niet aanwezige leerlingen benaderd.
 
Indien er sprake is van ongeoorloofd of luxe verzuim krijgen de ouders/verzorgers een sanctie opgelegd. De betreffende school ontvangt hiervan een afschrift.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.