Ruim 80 gemeenten hebben blowverbod

21 mei 2011

DORDRECHT - Wanneer de gemeenteraad instemt met het voorstel van de CU/SGP een blowverbod in te stellen, is ze bepaald niet alleen. De laatste jaren hebben tientallen gemeenten een vergelijkbaar verbod opgenomen in de APV.

Inmiddels zijn ruim 80 gemeenten bedeeld met een blowverbod. 20 gemeenten zijn er nog mee bezig. Rotterdam heeft een blowverbod, terwijl dit ook in delen van Amsterdam geldt. De CU/SGP wil ook een blowverbod in de hele stad, omdat drugs slecht zijn voor de volksgezondheid en het overlast veroorzaakt. De combinatie echter van een blowverbod, bedelverbod en alcoholverbod zijn wel uniek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.