Dertig 'Ambassadeurs van het Landschap' bezoeken Kinderdijk

11 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Dertig 'Ambassadeurs van het Landschap' bezoeken Kinderdijk

DRECHTSTEDEN - Een overweldigende hoeveelheid ondernemers uit de Waterdriehoek heeft zich inmiddels aangemeld. Begin februari is de cursus 'Ambassadeurs van het Landschap' in de Waterdriehoek, het gebied tussen Dordrecht, Kinderdijk en Biesbosch, van start gegaan.

Een overweldigend aantal ondernemers meldde zich aan voor de cursus. Omdat er plek is voor slechts dertig deelnemers, probeert de organisatie dit jaar nog een tweede cursus te doen plaatsvinden.

Dertig ondernemers uit de Waterdriehoek, het gebied tussen Dordrecht, Kinderdijk en de Biesbosch, startten begin februari met de cursus Ambassadeurs van het Landschap. De cursus ondersteunt recreatie, toerisme en ondernemerschap in de regio.

Ondernemers versterken hun netwerk en vergroten hun kennis van de natuurgebieden, cultuurhistorie, het landschap en natuurrecreatie. Daarmee maken de ondernemers de Waterdriehoek nog aantrekkelijker voor de recreant.

De eerste cursusdag bracht de deelnemers met de Waterbus en Driehoeksveer vanuit Dordrecht naar Kinderdijk. De dag stond in het teken van transport over het water en waterbeheer. Zo leerden de deelnemers alles over de molens en over het Wisboomgemaal bij Kinderdijk. Bij Kinderdijk vertelde Jack Pijnenburg onder meer over het waterbeheersysteem van de polders van de Alblasserwaard.

Nuttige kennis, zo gaven de deelnemers aan. “Ik weet vaak meer over verre oorden dan over de nabije omgeving. Nu pas zie ik hoe mooi en bijzonder het gebied dichtbij kan zijn!”, aldus een ambassadeur in opleiding.

De eerste cursus 'Ambassadeurs van het Landschap' loopt nog tot eind maart. Momenteel zoeken IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en Provincie Zuid-Holland naar mogelijkheden om nog dit jaar een tweede cursus te doen plaatsvinden.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.