Vragen PvdA over toekomst winkelcentrum Crabbehof

12 februari 2014
Vragen PvdA over toekomst winkelcentrum Crabbehof

DORDRECHT - Crabbehof heeft een goed winkelcentrum. Het is het hart van de wijk.  Bij het bezoek van de PvdA aan het winkelcentrum zaterdag 8 februari j.l. bleek weer eens te meer dat bewoners van Crabbehof, maar ook bewoners uit andere wijken, hier graag boodschappen komen doen en komen winkelen. Het is makkelijk parkeren, is overzichtelijk en er zijn verschillende winkels, ook voor de smalle beurs. Ook zijn er regelmatig feestactiviteiten voor de buurt.

Renovatie
Eerst zou er grootschalig worden gerenoveerd, maar dat is van tafel. Nu willen de winkeliers dat het recht van opstal wordt verlengd voor het chinese restaurant, en men zou het geweldig vinden als de Action kwam. Maar het college reageert afwijzend. Waarom?
 
Een aantal malen heeft de PvdA vragen gesteld over de ontwikkelingen in winkelcentrum Crabbehof. Eveneens is in de Adviescommissie een paar keer hierover gesproken. In de laatste Adviescommissie – waarbij ook insprekers waren van de Winkeliersvereniging Crabbehof – is afgesproken dat er met het college gesproken zou worden over de verlenging van het recht van opstal, dat de Winkeliersvereniging heeft voor het pand waarin het Chinese restaurant is gevestigd, nu een grote renovatie de komende jaren niet meer aan de orde is. Daarin zou de Chinees moeten verdwijnen "vanwege zichtlijnen".
 
Nieuwe ontwikkelingen
Van verschillende zijden – en ook tijdens ons bezoek aan Crabbehof – bereiken ons inmiddels berichten dat er wel degelijk ontwikkelingen mogelijk kunnen zijn ten gunste van het winkelcentrum, maar dat er hierop door de gemeente afwijzend zou worden gereageerd.
 
De PvdA heeft dan ook de volgende vragen voor het college:
1. Kan het College aangeven waarom er nog geen duidelijkheid is gegeven aan de ondernemers over het verlengen van het recht van opstal, dat in 2017 afloopt?
2. Is het College bekend met alternatieven – die het winkelcentrum een flinke impuls kunnen geven – zoals het aantrekken van Action aan de kant van de Sav. Lohmanweg?
3. PvdA kreeg de indruk dat op deze ontwikkelingen door het college afwijzend is gereageerd.
Zo ja, waarom heeft het college op deze ontwikkelingen afwijzend gereageerd, terwijl men weet hoe belangrijk dit is voor de verdere ontwikkeling van het winkelcentrum en er serieuze gesprekken hierover plaatsvinden met partijen?
4. Kan het College aangeven of men alsnog positief op de verplaatsing van Nollen naar een bedrijventerrein, en het aantrekken van Action gaat reageren?
5. Zo niet kan het College daar dan de redenen voor aangeven?
6. Hoe ziet het College de verdere toekomst van winkelcentrum Crabbehof?
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.