Wit licht langs doorgaande wegen

12 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Wit licht langs doorgaande wegen

DORDRECHT - Vanaf deze maand schijnt op alle doorgaande wegen in Dordrecht wit licht. Hiermee zijn bijna alle lampen met een goudgele kleur vervangen. Wit licht biedt beter zicht en bevordert daarmee de (verkeers)veiligheid.

In 2009 startte aan de Stadspolderring een experiment met wit licht. Dit heeft uitgewezen dat zowel bewoners als weggebruikers het witte licht langs doorgaande wegen als prettig vinden. Op basis hiervan heeft de gemeente besloten om op alle doorgaande wegen te werken met wit licht.

In februari bijna alle lampen vervangen
Het witte licht wordt steeds toegepast wanneer de oude lampen aan vervanging toe zijn. In februari worden de laatste lampen met een goudgele kleur vervangen, met uitzondering van de lampen op  Merwedestraat en de Chico Mendesring. Dan schijnt op (bijna) alle doorgaande wegen in Dordrecht wit licht.

LED verlichting Merwedestraat en de Chico Mendesring
De lampen op Merwedestraat en de Chico Mendesring en de daarbij behorende behuizing (armaturen) zijn dit voorjaar aan vervanging toe. Dan wordt ook op deze straten wit licht geïnstalleerd. Omdat de behuizing ook vervangen moet worden kan in deze straten LED verlichting worden toegepast. Dit zijn dan de eerste doorgaande wegen met energiezuinige ledverlichting.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.