Al 296 aanmeldingen voor de Energiescan

12 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Al 296 aanmeldingen voor de Energiescan

DRECHTSTEDEN - De gemeenten in de Drechtsteden streven naar twee procent minder energieverbruik per jaar tot 2020. Om dit te bereiken, worden maatregelen getroffen in gemeentelijke gebouwen en krijgen bedrijven die veel energie verbruiken besparingsadviezen. Maar ook voor inwoners in de Drechtsteden willen de gemeenten het eenvoudig en aantrekkelijk maken om energie te besparen.

Veel eigenaren van woningen, die vóór 1976 zijn gebouwd, ontvingen een aanbieding voor de Energiescan. De komende weken worden de laatste huishoudens in Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht aangeschreven. Maar ook als u geen brief krijgt, of wel heeft gekregen maar nog niet heeft gereageerd, kunt u een energiescan aanvragen op www.jehuisverdienthet.nl.

296 inwoners doen al mee!
Inmiddels hebben 296 inwoners uit Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht of Zwijndrecht zich aangemeld voor een energiescan van hun woning. Inwoners, die zich aanmelden, krijgen een scan en een besparingsadvies voor hun hun woning. De meest geadviseerde maatregelen zijn zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie.

Voor de maatregelen die het beste kunnen worden genomen om energie te besparen en het comfort van de woning te verbeteren, krijgt de deelnemer vrijblijvend een offerte. Inmiddels worden verschillende maatregelen, zoals vloer- en spouwmuurisolatie, ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Nationaal Energiebesparingsfonds
Voor energiebesparende maatregelen aan uw woning kunt u sinds 21 januari 2014 een aantrekkelijke lening afsluiten via het Nationaal Energiebesparingsfonds (NEF). De Rabobank, ASN Bank en het Rijk hebben samen 300 miljoen euro beschikbaar gesteld voor dit fonds. De aflossingen over de leningen gaan terug naar het fonds. Zo kunnen er steeds nieuwe leningen worden verstrekt. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ikinvesteerslim.nl

Meer informatie en voorbeeldwoningen
Wilt u zich aanmelden voor de Energiescan of meer informatie over de actie? Kijk op www.jehuisverdienthet.nl. Op deze website kunt u ook een aantal voorbeeldwoningen uit de regio bekijken om een indruk te krijgen van de energiebesparingsmogelijkheden. Inwoners van Dordrecht vinden meer informatie over de scan op: www.energiedordrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.