Lente bij Weizigt: eerste geitje geboren

13 februari 2014 door Eva Baars
Lente bij Weizigt: eerste geitje geboren

DORDRECHT -  Op Stadsboerderij Weizigt is woensdagmiddag 12 februari het eerste geitje van dit voorjaar geboren. Dwerggeit Josje beviel van een gezond dwerggeitje. Josje en haar dochter maken het goed en rusten samen uit in de stallen van de Stadsboerderij.

Rond de klok van vier merkten de aanwezige knuffelcoaches op dat dwerggeit Josje zich wat onrustig gedroeg in de weide van de Stadsboerderij. Al gauw bleek dat het hoogzwangere dier op het punt stond haar eerste geitje te werpen. Door de scherpe signalering van de vrijwilligers en het snel ter plekke zijn van de dierverzorgers, volgde een soepele bevalling. De bezoekers die op dat moment op het terrein aanwezig waren, waren getuige van de geboorte van het eerste geitje van dit voorjaar.

Dwerggeit Josje en haar geitje zijn te bewonderen in de stallen van de Stadsboerderij. Duurzaamheidscentrum Weizigt is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en gratis te bezoeken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.