Politie verspreidt posters in onderzoek beroving Halmaheiraplein

14 februari 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De politie gaat op korte termijn posters verspreiden op een aantal middelbare scholen in Dordrecht. Op de posters wordt gevraagd of leerlingen en leerkrachten kunnen helpen in een onderzoek naar een laffe beroving op dinsdag 21 januari jl. Ook zet de politie social media in om informatie over de daders te krijgen. Volgers van het twitteraccount van de politie in Dordrecht (@Politie_Dordt) en bezoekers van de facebookpagina van de politie Rotterdam (waar Dordrecht onder valt) wordt gevraagd tweets te retweeten en de inhoud op facebook te delen.

Op 21 januari werd een 55-jarige vrouw om ongeveer 09.00 uur op het Halmaheiraplein in het fietstunneltje aangesproken door vijf jongens in de leeftijd van 14-16 jaar oud. Het slachtoffer, dat op dat moment fysieke problemen had , reed op een aangepaste fiets.
Nadat de jongens haar hadden gevraagd hoe laat het was, werd zij plotseling door twee van de vijf vastgepakt en de anderen grepen haar tas uit het fietsmandje. De vijf fietsten daarna met persoonlijke bezittingen van het slachtoffer weg in de richting van de Reeweg-Oost.

Signalement
De daders zijn allen blank. Eén heeft rood haar en droeg een spijkerbroek, een zwarte donsjas en Adidas sportschoenen. Een tweede dader heeft kort zwart haar met een korte kuif en hij droeg een zwarte nylon jas. Een derde heeft zwart/bruin haar met links bovenop een ingeschoren streep van voor naar achter. Hij droeg een bruine stoffen jas. De vierde droeg een blauw spijkerjack met creme kleurige binnenvoering. Van een vijfde dader is slechts bekend dat hij een petje droeg.

Politie zoekt getuigen
De verspreiding van de posters op middelbare scholen betekent niet dat de politie automatisch denkt dat de daders leeringen van deze scholen zijn. Maar wellicht zijn er wel leerlingen van deze scholen die de daders (her)kennen aan de hand van het signalement. Zij kunnen bellen naar de afdeling Opsporing van het district Zuid-Holland Zuid van de politie Eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.