Innovatie en hoger onderwijs in Dordrecht en Drechtsteden

17 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Innovatie en hoger onderwijs in Dordrecht en Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Begin is het bindend begrip in Dordrecht. Startpunt voor ondernemen, broedplaats voor groei, samenwerking en onderscheidend vermogen. De gemeente Dordrecht wil deze profilering in de Drechtsteden versterken met verbindingen naar hoger onderwijs. Verbindingen die direct iets opleveren voor bedrijven, gemeente en onderwijs.

Hogeschool Inholland gaat samen met ondernemers en ondernemende studenten uit de regio Drechtsteden onderzoeken hoe bestaande initiatieven versterkt kunnen worden en hoe de vraag naar en het aanbod van hoger onderwijs nu en in de toekomst verbonden kunnen worden.

Hoe?
Hoe gaan we dat doen? Samen met gemeente, bedrijven en (onderwijs)instellingen zetten we de kansen en mogelijkheden op een rij. We delen kennis over leren, innoveren en samenwerken en werken met ondernemers en ondernemende studenten aan hun eigen ontwikkelingsmogelijkheden: Learning by doing business. Aanpakken dus. Parallel hieraan onderzoeken we wat de beste vorm van hoger onderwijs is die past bij de kenmerken van de bedrijven uit deze regio. De behoefte aan hoger onderwijs en het aanbod van hoger onderwijs komen zo bij elkaar.

Op dinsdag 25 februari a.s. bent u van harte welkom op de eerste bijeenkomst. Frans van der Reep, lector Digital World, zal in een masterclass zijn visie geven op innovatie en onderwijs en voorbeelden geven van succesvolle bedrijven en innovaties. Het succes van bedrijven, onderwijs en ook overheid wordt in toenemende mate bepaald door de wijze waarop samenwerking wordt vormgegeven. Communities of Practice zijn daarbij steeds meer het platform voor innovatie en verbeteringen. Wat zijn de onderliggende bewegingen van deze trend en hoe werk je effectief samen? Wat betekent dit voor onderwijs en bedrijfsleven en wat levert het op? Hoe worden kennis en goederen hergebruikt in de circulaire economie?

Deze masterclass is gratis toegankelijk.

Op donderdag 13 maart is de eerste van vier Learning by doing business bijeenkomsten voor ondernemers die daadwerkelijk aan de slag willen met innovatie en willen leren hoe ze hun business kunnen verbeteren, vernieuwen of vergroten. De resultaten hieruit helpen ondernemers in hun ontwikkeling en worden gebruikt om het profiel en de inhoud van hoger onderwijs in Dordrecht/Drechtsteden te bepalen.

Voor wie?
Ondernemers, studenten, bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij, of werkzaam in Dordrecht of regio Drechtsteden. Samen de eigen positie versterken en de verbinding naar hoger onderwijs maken.

Wanneer en waar?
Masterclass Frans van der Reep, lector Digital World hogeschool Inholland met als onderwerp Innovatie en onderwijs
25 februari   18.30 – 20.00 uur

Learning by doing business sessies:
Donderdag  13 maart     15.00 - 17.30 uur
Donderdag    3 april        15.00 - 17.30 uur
Donderdag    8 mei         15.00 - 17.30 uur
Donderdag  22 mei         15.00 - 17.30 uur

In de Learning by Doing Business sessies draait het om nieuwe, meer of betere business voor uw bedrijf of instelling. Deze aanpak werkt zowel voor kleine als grote bedrijven, zowel vanuit een succespositie als de noodzaak om te veranderen. De deelnemers helpen elkaar bij zowel de individuele als de gezamenlijke vraagstukken. Parallel aan de LBDB-sessies worden oplossingen gezocht die de bouwstenen vormen voor hoger onderwijs in Dordrecht/Drechtsteden.

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij De Wereldwaag, Wijnstraat 237 in Dordrecht.
Aanmelden of meer informatie via mirjam.louter@inholland.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.