Negentienjarige Winnie Dekker uit Dordrecht rijdt heel sterk tijdens het ONK Kunstrijden

17 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Negentienjarige Winnie Dekker uit Dordrecht rijdt heel sterk tijdens het ONK Kunstrijden

DORDRECHT - Op 14 en 15 februari werd in Amsterdam het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden verreden met deelname van 7 rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden in de categorieën dames.

De Rotterdamse Kyarha Van Tiel  (13) was de grote favoriet voor de titel in de categorie Advanced Novice een maakte deze rol ook waar. De rijdster van Kunstrijvereniging De Drechtsteden had na het rijden van de korte kür op vrijdag een ruime voorsprong op haar concurrenten. In de vrije kür op zaterdag behaalde ze overtuigend de hoogste score van het veld van twaalf dames.

Met dubbele sprongen en goede pirouettes, een drievoudige salchow en nog een dubbele axel aan het einde van haar kür behaalde ze in de vrije kür een score van 54.94 punten waarmee haar puntentotaal over twee dagen uitkwam op 91.75 punten. Kyarha was evenals vorig jaar de beste rijdster in haar categorie en kan de titel Nederlands Kampioene 2014 op haar naam schrijven.

Amber IJsselstein (15) uit Ridderkerk en Lisa Weijer (13) uit Son behoren bij de beste 12 rijdsters na de 4 kwalificatiewedstrijden en eindigden op  het ONK op de 11e en 12e plaats.

Junioren:
Tara Reijns (18) uit Oud-Beijerland en Romy de Sterke (17) uit ‘s Gravendeel eindigden in de categorie junioren op een respectievelijk 9e en 12e plaats.

2e plaats voor Niki Wories in de categorie Senioren
De 17 jarige Niki Wories uit Almere reed  een  vrijwel foutloos  programma in de korte Kür. Ze begon met een goede dubbele axel en vervolgde haar programma met een drievoudige flip met een handje aan het ijs in combinatie met een dubbele toeloop en verder in de kür nog een prima drievoudige salchow uit passen. Ze scoorde een totaal van 42.96 punten.

In de vrije kür op zondag naam ze veel risico door voor vier drievoudige sprongen te gaan. De eerste landde ze met een hand aan het ijs, maar de andere drie gingen de mist in. De eerste dubbele axel was prima, maar bij de tweede, laat in de kür, kwam ze ten val. De score van 65.32 in de vrije kür bracht haar op een totaal van 108.28 waarmee ze het zilver won.

Winnie Dekker (19) uit Dordrecht reed in de categorie Senioren een prima ONK en in de vrije kür reed zij de sterren van de hemel en liet dubbele axels en een triple Salchow zien. Winnie werd 4e met een puntentotaal van 94,83 punten.

Brons voor Sophie Bijkerk op ONK
De 11-jarige Sophie Bijkerk uit Barendrecht  won alle vier de selectiewedstrijden voor kwalificatie. Op het ONK in Amsterdam heeft Sophie brons gehaald in de categorie Basic Novice A. Technisch kwam het zondag niet uit de verf  maar met  een sterke componentenreeks compenseerde ze haar mindere technische score en kwam ze uit op een totaal van 32.93 punten.

De nrs 1 t/m 3 op het  het ONK kunstrijden hebben een startbewijs verdiend voor de internationale Challenge Cup 2014 van 6 t/m 9 maart in Den Haag. Topschaatsers van over de hele wereld zullen in Den Haag hun kunsten vertonen.

Op de foto: vlnr: Niki, Kyarha, trainster Astrid en Sophie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.