Dordrecht Lions onderuit tegen Flyers Heerenveen en flinke winst tegen Eindhoven Kemphanen

17 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Dordrecht Lions onderuit tegen Flyers Heerenveen en flinke winst tegen Eindhoven Kemphanen

DORDRECHT - Vrijdagavond 14 februari heeft Dordrecht een nederlaag geleden in Heerenveen. De wedstrijd werd afgesloten met een 9-4 eindstand. Zondagavond werd de thuiswedstrijd gespeeld tegen Eindhoven Kemphanen. Deze werd met 8-4 in het voordeel van de Lions afgesloten.

De vorige twee wedstrijden werden slechts met 1 doelpunt verschil verloren van Heerenveen flyers maar vrijdagavond eindigde de eerste periode al met een 1-3 achterstand. Reinier Staats was degene die scoorde na een assist van Dan Koudys en Jeroen van den Broek. In de tweede periode liepen de Friezen uit naar een 5-2 stand.  Ook hier werd weer door de Lions gescoord in casu John Versteeg. Hij scoorde na een assist van Reinier Staats.  Dion van’t Hof was in de derde  periode trefzeker na een assist van Clinton Pettapiece en Joy Turpijn. Ook good old John Versteeg scoorde zijn tweede treffer in deze wedstrijd na een assist van Dan Koudys en Jeroen van den Broek. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in de stand 9-4. 

Zondagavond traden de Lions aan tegen Eindhoven Kemphanen. Dit ere-divisie team had echter een aantal spelers uitgeleend aan het talententeam van de Nederlandse IJshockey Academie dat in de eerste divisie een play offs wedstrijd moest spelen tegen Gijs Bears Groningen. Vervolgens was het ere-divisieteam opgevuld met spelers van de Dolphin Eindhoven . Onbegrijpelijk dat het geschuif met spelers in ijshockey Nederland mogelijk is.

Na  1 minuut speeltijd was het Jeroen van den Broek die de score opende na een assist van Dan Koudys en John Versteeg. Dordrecht Lions speelde ondanks deze openingsscore niet overtuigend en het was wachten op een gelijkmaker. Deze werd dan ook gescoord na ruim 8 minuten speeltijd. Drie minuten daarna zorgde Dan Koudys ervoor dat Dordrecht  Lions toch met winst de thee kon opzoeken, na een gerichte pass van John Versteeg wist Koudys handig de puck in het net te schieten.

De tweede periode hadden de Lions de wedstrijd volledig onder controle en wist men uit te lopen tot een 6-1 voorsprong door doelpunten van Erik Vos ( 2x) Dan Koudys en John Versteeg. Kemphanen hadden aan het begin van deze periode nog een kans om met 2-2 op gelijke hoogte te komen maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege off-side.

In de derde periode viel het doek definitief voor de Kemphanen. Alhoewel zij nog drie maal scoorden werd de wedstrijd met 8-4 afgesloten door doelpunten van Clinton Pettapiece en John Versteeg.

Doordat zaterdagavond Herentals toch nog een punt pakte in de wedstrijd tegen Unis Flyers Heerenveen, is de toegang tot de play-offs alleen theoretisch mogelijk. Praktisch is de kans echter minimaal.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan dat zijn team matig gepresteerd had:” We wisten dat we tegen een gehavend team zouden spelen. Dat dit team met spelers van Dolphin Eindhoven was aangevuld is voor mij ook onbegrijpelijk. Mentaal gezien is het ook lastig om tegen zo’n team te spelen.

Wat de competitie betreft moeten we realistisch zijn ondanks dat het theoretisch toch nog mogelijk is om de play offs te halen. Het afgelopen seizoen zijn we een aantal spelers kwijtgeraakt aan onder andere blessures of anderszins. Hierdoor is de onderlinge strijd weggevallen en dat maakt spelers min of meer lui.  Dat neemt niet weg dat we een mooie prestatie hebben geleverd dit seizoen. Wat mij betreft een goede start om alvast te gaan werken voor het volgende seizoen”

Aankomende vrijdagavond spelen de Lions de uitwedstrijd tegen HYS The Haque. Aanvang 20:30 uur.

Zaterdagavond wordt de laatste wedstrijd van deze competitie gespeeld aan de sportboulevard. De tegenstander is dan Noptra Eaters Geleen. Aanvang 18:45 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.