B&W streeft naar kwaliteitsverbetering Hofkwartier

17 februari 2014 door Hennie van der Zouw
B&W streeft naar kwaliteitsverbetering Hofkwartier

DORDRECHT - College legt verbinding tussen voorzieningen in Binnenstad

Het college van burgemeester en wethouders wil de openbare ruimte in het Hofkwartier beter aan laten sluiten bij de inrichting van voorzieningen als het Dordrechts Museum, Cinema The Movies en straks het verbouwde Hof van Dordrecht. De gemeente heeft een voorlopig ontwerp vastgesteld voor deze kwaliteitsverbetering en legt dit ontwerp aan de gemeenteraad voor.

De afgelopen jaren heeft het college samen met vele partners geïnvesteerd in de Dordtse binnenstad. Cultuur wethouder Jasper Mos: ‘Het gemeentebestuur is trots op deze resultaten maar een stad is nooit af. We streven naar een levendige binnenstad waar het goed verblijven is voor inwoners en bezoekers. Daarom brengen we de voorzieningen waarin we geïnvesteerd hebben met elkaar in verbinding.’ De gemeente heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor de beoogde kwaliteitsverbetering van de Museumstraat en de ‘overige straten’ (Nieuwstraat - tussen Museumstraat en Statenplein -, Statenplein, Achterklooster, Lastig Eendstraat, Augustijnenkamp). 

Slenterroute
Inmiddels zijn de Kloostertuin en het voorterrein van Cinema The Movies opnieuw ingericht. Afgelopen zomer heeft de gemeenteraad besloten de gehele openbare ruimte van het Hofkwartier op binnenstadsniveau te brengen. Ook is besloten de slenterroute en de leesbaarheid voor bezoekers van de binnenstad te verbeteren en daarmee het bezoek en verblijfsduur te bevorderen.  

Totaalwerk
Door de openbare ruimte in het Hofkwartier te herbestraten, sluit deze kwalitatief beter aan bij de inrichting van voorzieningen als het Dordrechts Museum, Cinema The Movies en straks het verbouwde Hof van Dordrecht. Het binnenplein van Het Hof van Dordrecht wordt dit jaar ingericht. De herbestrating van de Museumstraat, de overige straten en de slenterroute worden gelijktijdig en als totaalwerk opgepakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.