Team van Albert Schweitzer ziekenhuis, inclusief directeur, rent dit jaar mee met de Roparun

19 januari 2012
Team van Albert Schweitzer ziekenhuis, inclusief directeur, rent dit jaar mee met de Roparun

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis doet van 26 tot 28 mei 2012 met een team van dertig personen mee aan de Roparun. De ‘ASz Runners’ komen uit alle denkbare verpleegafdelingen en poliklinieken van het ziekenhuis, maar ook uit de ICT, het facilitair bedrijf, de regionale ambulancedienst en zelfs uit de Raad van Bestuur. Ziekenhuisdirecteur en fanatiek hardloper Pier Eringa zal een van de drijvende krachten zijn van het team. Doneren kan nu al.

Tijdens de afgelopen twintig edities van de Roparun is meer dan 45 miljoen euro opgehaald voor de zorg aan mensen met kanker. De betrokkenheid van het Albert Schweitzer ziekenhuis bij deze groep patiënten is vanzelfsprekend groot, vertelt teamlid en hoofd van de verpleegafdeling Oncologie Dordwijk, Marleen van Breugel: ,,Oncologische zorg neemt een belangrijke plaats in dit ziekenhuis. Elk jaar wordt de diagnose kanker gesteld bij circa tweeduizend nieuwe patiënten. Meestal volgt daarop een ingrijpend, soms lang en vaak zwaar traject van behandeling en verpleging.”
 
Daarnaast heeft het ziekenhuis in het verleden meermalen zelf een beroep mogen doen op de Stichting Roparun voor financiële bijdragen. Van Breugel: ,,Hiermee hebben we onder meer hoofdhuidkoelers aangeschaft, om haaruitval bij chemotherapie tegen te gaan. Ook konden met dit geld workshops uiterlijke verzorging worden gegeven aan patiënten met kanker, en we hielden een patiënteninformatiedag.” De afdeling Oncologie vond het daarom hoog tijd om iets terug te doen, door actieve deelname aan de Roparun van 2012. Het initiatief breidde zich al snel uit naar andere afdelingen en het wordt inmiddels ziekenhuisbreed gedragen. 
 
Tijdens de Roparun lopen teams volgens een estafettesysteem van Parijs naar Rotterdam (in 2012 voor het eerst ook van Hamburg naar Rotterdam). De af te leggen afstand bedraagt 520 kilometer. Met de sportieve prestatie worden sponsorbijdragen opgehaald voor mensen met kanker. De Roparun-organisatie noemt dit ook wel ‘een avontuur voor het leven’. Het motto is al jarenlang: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
 
Het team ‘ASz Runners’ roept iedereen op om een kleine of grote bijdrage te leveren. Het streefbedrag is: zo veel mogelijk. Elk bedrag is welkom. Doneren kan via het bankrekeningnummer 66 12 15 806 van het Albert Schweitzer ziekenhuis onder vermelding van Roparun, kostenplaats 102099. Op de site www.aszrunners.nl worden de komende maanden de voorbereidingen op de loop getoond. Bedrijven of organisaties die extra steun zouden kunnen leveren, worden verzocht te bellen naar Marleen van Breugel, tel. (078) 652 34 97. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.