De ASz Runners zijn er klaar voor: komende zaterdag gaat de Roparun weer van start

13 mei 2013
De ASz Runners zijn er klaar voor: komende zaterdag gaat de Roparun weer van start

DORDRECHT -  Voor Team 308 begint het grote Roparun-avontuur komende zaterdag 18 mei om klokslag 15.32 uur. Lopend vanuit Parijs door België komen de 'ASz Runners', het team van het Albert Schweitzer ziekenhuis, op maandagmiddag 20 mei (Tweede Pinksterdag) aan op de Coolsingel in Rotterdam. Met een tocht van ruim 500 kilometer in de benen. 

 
De afgelopen maanden is hard gewerkt om zoveel mogelijk sponsorbijdragen op te halen voor de zorg aan mensen met kanker. Diverse acties zoals een kerstmarkt, een paasmarkt, een spinningmarathon en de verkoop van 'vogeltaarten' - die een begrip werden in het ziekenhuis - hebben flink wat geld opgebracht. Doneren blijft mogelijk en gaat heel makkelijk via de website www.roparun.nl. 
 
"We hebben alle voorbereidingen getroffen om er dit jaar weer een geslaagd evenement van te maken", vertelt teamcaptain Ingrid den Hollander. "De lopers hebben hun conditie op peil gebracht, de chauffeurs en de fietsers hebben de routes verkend, de fysiotherapeuten staan klaar en de catering is ook weer verzorgd. Dit weekeinde gaat het gebeuren en wij hebben er enorm veel zin in!" 
 
Maandagmiddag wordt de ploeg op de Coolsingel verwacht. Aansluitend is er een samenzijn van het team, met familieleden, vrienden en collega's op de locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Iedereen is daarbij welkom, al is het tijdstip tot het laatste moment niet precies bekend. 
 
Oncologische zorg neemt een belangrijke plaats in binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis. Elk jaar wordt de diagnose kanker hier gesteld bij circa tweeduizend nieuwe patiënten. Meestal volgt daarop een ingrijpend, soms lang en vaak zwaar traject van behandeling en verpleging. "Wij hebben meermalen een beroep mogen doen op de Stichting Roparun voor steun", vertelt de teamcaptain. "Door zelf mee te lopen, doen we iets terug." De Roparun steunt het Albert Schweitzer ziekenhuis ook dit jaar, met twee hoofdhuidkoelers ter waarde van 33.000 euro. Die worden gebruikt om haaruitval bij chemotherapie tegen te gaan. 
 
Via de website van de ASz Runners en de Twitter- en Facebookpagina kunnen de avonturen van de ASz Runners worden gevolgd:
Website: www.aszrunners.nl 
Facebook: www.facebook.com/aszrunners 
Twitter: www.twitter.com/aszrunners 
Roparun Live (alleen tijdens het Roparun-weekeinde): www.roparunlive.nl
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.