Reddingboot Tjepke Ekkelboom arriveert in Dordrecht

19 februari 2014
Reddingboot Tjepke Ekkelboom arriveert in Dordrecht

DORDRECHT - Op zondag 16 februari 2014 is de KNRM reddingboot Tjepke Ekkelboom gearriveerd op haar nieuwe reddingstation Dordrecht-Noord op het Wantij.

De Tjepke Ekkelboom is, net als de KBW 1910, één van de eerste reddingboten uit de Nikolaas-klasse en heeft al een aantal jaren als reserve-reddingboot op diverse stations gelegen. Het is een schip met ervaring.

Door enkele bemanningsleden van het reddingstation wordt de nieuwe aanwinst al liefkozend ‘ús Tjepke’ genoemd.

Begin januari werd de reddingboot overgebracht naar IJmuiden om helemaal gereviseerd en gereed gemaakt te worden om als stationsboot voor KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord een nieuw leven te kunnen leiden.

De reddingboot werd op de Oude Maas opgewacht door de KNRM-reddingboot KBW 1910 van reddingstation Dordrecht-Zuid en de reddingboot DRB 39 van de collega’s van de Dordtse Reddingsbrigade. De Dordtse Reddingsbrigade begeleidde de nieuwe reddingboot naar haar ligplaats aan het Wantij.

Nog dit jaar zullen de schepen van de Dordtse Reddingsbrigade en de Tjepke Ekkelboom gezamenlijk in een nieuw boothuis aan het Wantij komen te liggen.

Nadat de Tjepke Ekkelboom afgemeerd was en uitruk gereed gemaakt werd de oude reddingboot DRB 49 overgevaren naar KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid en buiten actieve dienst gesteld.

Het KNRM-reddingstation Dordrecht beschikt nu over twee volledig gelijkwaardige schepen. De DRB 49 gaat terug naar haar naamgever, de Dordtse Reddingsbrigade.

http://www.knrm.nl/dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.