Rotary's Oscargala in Cinema The Movies zeer snel uitverkocht

24 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Rotary's Oscargala in Cinema The Movies zeer snel uitverkocht

DORDRECHT - De rode loper gaat op zaterdag 1 maart uit bij Cinema The Movies in Dordrecht. Als filmsterren zullen de bezoekers van de benefiet filmavond ‘Cinedordt’ belaagd worden door paparazzi om daarna één van de genomineerde Oscars-films te bekijken in de populaire bioscoop. Het is de eerste keer dat het Oscargala ‘Cinedordt’ wordt georganiseerd en de bijna 400 kaarten vlogen binnen de kortste keren de deur uit. De opbrengst van de benefietavond is bestemd voor de Stichting Leergeld Drechtsteden.

Rotary clubs over de hele wereld organiseren regelmatig evenementen om geld in te zamelen voor het goede doel. In Dordrecht zijn de Santarun en de Kerstijsbaan bekende evenementen waaraan Rotary medewerking verleent. “We willen telkens iets nieuws verzinnen en dit jaar starten we met de nieuwe jaarlijkse benefietavond Cinedordt in samenwerking met Cinema The Movies”, aldus Joanneke van Benthem van Rotary club Ter Merwe. Het evenement is een knipoog naar de jaarlijkse Oscar uitreikingen in Amerika voor de beste films en acteurs. “We wilden gebruik maken van de nieuwe bioscoop in de Dordrecht, The Movies. Een unieke locatie in het hart van de binnenstad.” De organisatie werd verrast door de grote belangstelling. “Nog voor dat we het goed en wel konden aankondigen, was het al een groot succes. De kaarten waren uitverkocht voordat we het beseften.”

De bezoekers aan de avond komen in hun mooiste kleding naar het evenement en worden ontvangen met bubbels. Daarna wordt een Oscar film bekeken en wordt de avond afgesloten met een feest. Er is ook de mogelijkheid om te voorspellen welke film de echte Oscar wint. De avond wordt gesponsord door een groot aantal bedrijven. De opbrengst gaat naar het goede doel. De Stichting Leergeld Drechtsteden ondersteunt minder bedeelde gezinnen door de kosten voor sport, muziekles en ‘maatschappelijk leven op en rond de school’ van kinderen op zich te nemen.

Cinedordt zal volgend jaar opnieuw plaatsvinden. De datum is nog niet bekend.

Meer informatie over de benefietavond Cinedordt is te vinden op de website www.cinedordt.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.