Hans Berrevoets gekozen als Dordtse inwoner bij Koninklijke inhuldiging in Amsterdam

19 april 2013
Hans Berrevoets gekozen als Dordtse inwoner bij Koninklijke inhuldiging in Amsterdam

DORDRECHT -  Hans Berrevoets uit Dordrecht mag namens de Dordtse inwoners aanwezig zijn bij de beëdiging en inhuldiging van de nieuwe Koning in de Nieuwe Kerk in Amsterdam op dinsdag 30 april 2013. De heer Berrevoets is op verzoek van de gemeente Dordrecht en de Commissaris van de Koningin voorgedragen.  De landelijke site van de vakbond NVJ, Villamedia, meldt ook dit nieuws met een verwijzing naar een artikel in de weekkrant de Stem van Dordt van Piet de Meer. Hans Berrevoets is lid vanaf 1974 van de NVJ.

Landelijke tekst:

Journalist bij inhuldiging

Journalist Hans Berrevoets is als Dordtse inwoner gekozen om bij Koninklijke inhuldiging in de Nieuwe Kerk in Amsterdam te zijn. Bij de inhuldiging zijn enkele honderden burgers aanwezig. Berrevoets is op verzoek van de gemeente Dordrecht en de Commissaris van de Koningin voorgedragen. Meer bij de Weekkrant

Vervolg persbericht van de gemeente Dordrecht:

Voordracht
De voordrachten van de commissarissen van de Koningin vertoonden een grote diversiteit. Zo zijn er vrijwilligers, mantelzorgers, ondernemers en jongeren voorgedragen. Allemaal mensen die een actieve rol binnen de gemeente vervullen waarin ze wonen, ieder op hun eigen wijze.
De heer Berrevoets is een bekende in het Dordtse. Hij is zeer actief betrokken bij de ontwikkelingen in de samenleving, is initiator van het platform stedelijke herdenkingen, actief betrokken bij verschillende stichtingen die interreligieus en intercultureel werken en bekend als prominent schaker. Kortom een man die mensen op diverse terreinen weet te enthousiasmeren en samen te brengen.

Fotoproject
Van 150 van de voorgedragen personen zal een individuele portretfoto gemaakt worden.
De heer Berrevoets is ook uitgekozen om hieraan deel te nemen.

Alle portretten worden apart afgedrukt en samen als een dwarsdoorsnede van de Nederlandse Samenleving opgehangen worden in één grote lijst. Doel is om de traditie in ere te herstellen van het maken van een groepsportret ter gelegenheid van de inhuldiging van een nieuwe vorst.
De foto’s maken deel uit van een expositie die op 11 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam wordt geopend.

De 12 commissarissen van de Koningin hebben op verzoek van de voorzitter van de Eerste Kamer, de heer F. de Graaf, 501 burgers voorgedragen om bij de beëdiging en de inhuldiging van de nieuwe Koning te zijn. Uiteindelijk zijn er 550 burgers uitgenodigd.
Ook de gemeente Dordrecht heeft burgers voorgedragen. Daaruit is de heer Berrevoets gekozen om daadwerkelijk te mogen gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.