Dordtse vertegenwoordiger Hans Berrevoets, verricht Koninklijke openingshandeling bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

26 april 2013

DORDRECHT -  De enige Dordtse vertegenwoordiger die in de Nieuwe Kerk aanwezig zal zijn bij de troonswisseling, Hans Berrevoets, zal op maandag 29 april te gast zijn bij Weizigt. De Dordrecht-ambassadeur zal eerst een foto-expositie openen en vervolgens de Koningslinde die op het terrein geplant is, officieel onthullen. Dit alles in het kader van de troonswisseling.

De aanleiding voor deze tweedelige onthulling is het bezoek dat Koningin Beatrix op 15 maart aan het duurzaamheidscentrum bracht. In het kader van NLdoet stak de Koningin de handen eens flink uit de mouwen. Dit leverde prachtige beelden op die op de dag voor de abdicatie in de vorm van een expositie gepresenteerd zullen worden.

Gekoppeld aan deze ‘Royal-Expo’ zal tevens de onthulling van de speciale Koningslinde plaats vinden. Weizigt zal maandag zo op feestelijke wijze aandacht schenken aan het wisselen van de troon. De opening wordt verricht door Hans Berrevoets, voorgedragen door de gemeente Dordrecht en de commissaris van de Koningin van Zuid-Holland om als enige Dordtenaar aanwezig te zijn bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.

De voorzitter van Platform Duurzaamheid Dordrecht is nauw betrokken bij Weizigt, beiden streven dezelfde duurzame doelen na en maken zich hard voor het realiseren van duurzame verbindingen binnen de samenleving. Eerder sloegen beide partijen al de handen ineen bij de opening van het Charlotte van Praagpad dat door het Weizigtpark loopt. Er wacht de vertegenwoordiger van Dordrecht een druk programma op 29 april. Na de feestelijkheden bij Weizigt wordt hij verwacht bij burgemeester Brok en zal later nog spreken in de Grote Kerk. Dit geeft het bezoek van de heer Berrevoets aan het centrum nog eens een extra oranje tintje.

Middels deze Koninklijke opening blikt Weizigt terug op een historisch moment voor het centrum aan de vooravond van een historisch moment voor het land. Duurzaamheidscentrum Weizigt nodigt een ieder uit om aanwezig te zijn bij de feestelijkheden. Deze zullen om 09.00 uur van start gaan in het Koetshuis op het terrein. Klik hier voor meer informatie.

(Foto: Oranje Fonds - Redmar Kruithof)

* Hans Berrevoets is de enige door de stad Dordrecht en de commissaris van de Koningin voorgedragen vertegenwoordiger. Antoin Peeters, RTL journalist, is er namens zijn werkgever. Gerard Schouw is er als Kamerlid voor D66.  Marleen Flach, die op 30 april jarig is, mag met haar moeder Marleen in de kerk zijn. De twee burgers van Dordt hadden zich zelf gemeld en kwamen enkele weken geleden voor vrije plaatsen in de kerk in aanmewrking.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.