College B&W ontvangen veteranen

25 februari 2014
College B&W ontvangen veteranen

DORDRECHT -   Op vrijdag 21 februari heeft het College van B&W de Dordtse Veteranen ontvangen in het Dordrechts Museum. De veteranen in Dordrecht komen regelmatig bijeen tijdens het Veteranencafé. In 2013 is burgemeester Brok aanwezig geweest bij een van deze bijeenkomsten, waar vervolgens de idee voor deze gezamenlijke bijeenkomst uit voortgekomen is.

De bijeenkomst werd als een nuttige en goede bijeenkomst ervaren. Onder het genot van een drankje zijn ervaringen gedeeld en heeft men naar een toespraak en muziek geluisterd. Het Dordrechts Mannenkoor KNA verzorgde de muzikale omlijsting. Het college constateert dat er erg veel behoefte is aan erkenning voor, praten en delen van ervaringen uit diverse oorlogen. De aanwezigen hadden ook de gelegenheid om in het museum een kijkje te nemen.

Het is de eerste keer dat Dordrecht een veteranenbijeenkomst organiseert. De reden waarom het niet eerder plaats vond is omdat Dordrecht in de afgelopen jaren van mening was dat defensie een taak van de rijksoverheid is. Rond de verjaardag van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernard werd een landelijke veteranendag georganiseerd.

Binnen de gemeente Dordrecht gedenken we tijdens de verschillende jaarlijkse herdenkingen in Dordrecht altijd zij die vechten in het buitenland en zij die gevochten hebben in het buitenland. Niet perse zijnde de Tweede Wereldoorlog. De aanwezigheid van veteranen bij de jaarlijkse herdenkingen aan WO II is goed.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.