D66 maakt standbeeld Gebroeders de Witt schoon

26 februari 2014 door Hennie van der Zouw
D66 maakt standbeeld Gebroeders de Witt schoon

DORDRECHT - De Koning komt naar de stad om de tentoonstelling Willem ll Kunstkoning  te openen. Daarom zal  D66 zondag 2 maart, net na twaalf uur, het beeld van gebroeders de Witt schoonmaken.

Johan en Cornelis de Witt hebben mede de basis gelegd  van waaruit eindelijk onze staat der Nederlanden is ontstaan. Johan de Witt had tussen 1650 en 1672 veel macht en werd soms betiteld als de eerste burgerpresident van Nederland.  Johan de Witt begon zijn opleiding aan de Latijnse school in Dordrecht, die nu zijn naam draagt.

Deze geschiedenis zal Hans Berrevoets, journalist en voorzitter platform stedelijke herdenking aan D66 vertellen op zondag 2 maart.  Hij zal het belang van gebroeders de Witt voor Nederland en hun relatie met Dordrecht in het bijzonder toelichten na de opening van het pop-up  D-Café aan de Grotekerksbuurt 8.

Op zondag 2 maart opent het Dordtse  D66 Tweede Kamerlid Gerard Schouw in bijzijn van zijn collega Kamerlid Paul van Meenen en D66- Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy het pop-up D-Café  om twaalf uur. Vervolgens is het woord aan Hans Berrevoets over de Dordtse historie. Daarna zullen de Dordtse D66kandidaten – mogelijk met steun van de landelijke politici - het standbeeld van gebroeders de Witt met water, spons en veger reinigen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.