Burgemeester Brok bezoekt 108-jarige mevrouw A.C. Glerum-Hoeven

07 januari 2014
Burgemeester Brok bezoekt 108-jarige mevrouw A.C. Glerum-Hoeven

DORDRECHT - Burgemeester A. Brok feliciteerde maandag 6 januari de 108-jarige mevrouw A.C. Glerum-Hoeven. Met haar geboortejaar 1906 is zij de oudste inwoonster van Dordrecht.  In leeftijd nummer twee van de stad is van november 1906: mej. Husen van de Bavinckschool.

Burgemeester Brok bezocht de oudste van de stad  al vaker, want sinds ze de 100 jaar is gepasseerd, komt hij haar vanaf 2011 al elk jaar feliciteren. Eerder bezocht hij haar in zorgcentrum Thureborgh dat gaat medio dit jaar sluit. Daarom is zij enige tijd geleden verhuisd naar De Sterrenlanden. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid, heeft mevrouw haar nagels gelakt. “De laatste keer dat ik ze zo mooi gemaakte, was ik 30 jaar”, vertelt ze lachend.

Met haar familie vierde ze feest dat zij grotendeels nog zelf regelde. Het zorgen voor, zit ook bij haar in het bloed: “Ik heb lang voor mijn ouders gezorgd en heb als verpleegster in het Refaja Ziekenhuis gewerkt. Pas op mijn 66ste, ben ik getrouwd.”
Haar geheim om zo’n hoge leeftijd te bereiken? “Niet roken en vooral niet gauw boos worden, want dat is slecht voor je hart”, aldus de immer vrolijke mevrouw Glerum, die nog heerlijk geniet van een klein glaasje advocaat met veel slagroom en pannenkoeken met suiker en stroop.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.