Mevr. Husen van Bavinkschool Dordrecht op 107 jarige leeftijd overleden

27 februari 2014

DORDRECHT – De op één na oudste inwoonster van Dordrecht,  juffrouw L. Husen, is gisteren op 107-jarige leeftijd overleden. Ze was bekend als de juffrouw van de gereformeerde Bavinckschool aan de Singel.

Op hogere leeftijd haalde zij nog dagblad De Dordtenaar door zich te ontpoppen als dichteres. Dat werd zeker in kringen van Vreedonk, waar zij verbleef, zeer gewaardeerd.

Juffrouw Hüsen, zoals zij werd genoemd, genoot vanaf haar honderdste levensjaar van het bezoek van de burgemeester van Dordrecht. Ze sprak met deze jaarlijkse bezoekers Ronald Bandell en Arno Brok vrijmoedig over haar geloof, als zij in november op haar verjaardag langs komen. 

Toen binnen de christelijke gereformeerde kerk Dordrecht de geschiedenis werd onderzocht en beschreven, volgde zij dat nauwkeurig. Vanaf 1906 stond zij in deze Dordtse kerkelijke historie. De Bavinckschool dateert van 1924 en heeft met meerdere bekende Dordtenaren geschiedenis geschreven.  De Bavinckschool heeft tweelingen gehad, die de militaire Willemsorde verwierven: Aart Alblas en Cees Brouwers.

Rippen was jarenlang bekend als hoofd van de school aan de Singel in het tijdperk van mej. Husen. Sommige leerlingen van toen zien behalve jf. Husen zo de gezichten voor zich van onderwijspersoneel zoals: juff. Krijnen, juff. van de Peppel, meneer Jansen, juffrouw Vliegenhart. Ze leken een eeuwigheid aan de school verbonden. Alleen de juffrouw van klas 1, L. Husen, ging een eeuwigheid mee.

Ze was in haar tijd ook betrokken bij onderwijsvernieuwing en schreef er boeken over.

Maandag zal juffrouw Husen worden begraven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.