Iets te klagen? Eerst stemmen!

05 februari 2014
Iets te klagen? Eerst stemmen!

DORDRECHT -  Burgemeester Brok gaf gisteren het startsein van de campagne Iets te klagen? EERST STEMMEN! Woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Brok roept alle inwoners die mogen stemmen op om vooral gebruik te maken van hun stemrecht.

“Stemmen is een recht”, benadrukt Brok. “Door te stemmen bepaal je als inwoner wat er in én met jouw stad gebeurt. Wie niet gaat stemmen, kan ook niet klagen dat er zaken niet goed geregeld zijn in de stad. Je hebt immers invloed kunnen uitoefenen”, meent de burgemeester. De burgemeester roept daarom iedere stemgerechtigde inwoner op om te stemmen, tevreden of niet.

Werken aan een hoge opkomst
De gemeente hoopt met de campagne de opkomst hoger te laten uitkomen dan bij de vorige verkiezingen. Voor jongeren die voor het eerst mogen stemmen, heeft de burgemeester iets speciaals bedacht. Zij ontvangen van hem persoonlijk een originele ansichtkaart.

'Iets te klagen? EERST STEMMEN!’
De illustraties die de burgemeester laat zien, zijn gemaakt door de bekende Dordtse tekenaar Ron van Maaren. Met humor en een pakkende boodschap is de campagne een feit: 'Iets te klagen? EERST STEMMEN! Over verschillende onderwerpen die in de stad leven, zijn verkiezingsposters en kaarten ontworpen. Deze exemplaren zijn vanaf 5 februari in de stad te zien.

10 partijen
De keuze is groot. 10 partijen doen mee aan de verkiezingen. Mensen die door de bomen het bos niet meer zien door deze keuzes, kunnen kijken op Kieskompas. Op 18 februari gaat de website www.dordrecht.kieskompas.nl  van start. Op deze site kunnen inwoners kijken welke partijen het beste bij hun ideeën passen. Verder kunnen de inwoners het verkiezingsnieuws onder andere volgen via de Verkiezingspagina in de Stem van Dordt. Regelmatig verschijnen er twitterberichten over de verkiezingen onder vermelding van #t078.

De lijsttrekkers werden dinsdag gepresenteerd in het stadhuis.

Van links naar rechts: Ronald Portier (SP), Diana Kensenhuis (WEK), Nancy Witsen/Elias (WEK), Henk Tazelaar (VSP), Nelleke de Smoker (D66), Rik van der Linden, (ChristenUnie/SGP), Peter Heijkoop (CDA), Bert van de Burgt (CDA), Kitty Kruger, (Groen Links), Jasper Mos, (VVD), Cor van Verk (PvdA), Piet Sleeking, (Beter voor Dordt).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.