Afvalvoorlichting bij Dordtse milieustraatjes

27 februari 2014 door Eva Baars
Afvalvoorlichting bij Dordtse milieustraatjes

DORDRECHT -  In de Binnenstad en de wijk Crabbehof van Dordrecht lopen momenteel proeven om in gebieden met hoogbouw afvalscheiding te verhogen. De eerste resultaten zijn positief en laten een stijging van de afvalscheiding zien. Toch is er zeker ook ruimte voor verbetering. De komende maanden helpen de gemeente en HVC met verschillende acties de bewoners hun afval nog beter te scheiden.

In beide proefgebieden is een duidelijke verbetering in afvalscheiding waar te nemen. De aangeboden hoeveelheid papier steeg in de Binnenstad met 42% en in Crabbehof met 22%. Het scheiden van plastic en restafval kan nog wel verbeterd worden. Een van de actiepunten om de afvalscheiding in de wijk Crabbehof te verbeteren, is het geven van voorlichting bij de milieustraatjes in deze wijk. Door containers te clusteren zijn er in Crabbehof zeven complete mini-milieustraatjes gerealiseerd waar zowel GFT, kunststof, papier en restafval weggegooid kan worden. Op deze locaties zal uitleg gegeven worden aan bewoners en worden er kaarten uitgedeeld waarop in meerdere talen en pictogrammen duidelijk gemaakt wordt waarvoor elke container bedoeld is. Zaterdagochtend 8 maart staat Saskia den Ouden, adviseur duurzaamheidseducatie van Duurzaamheidscentrum Weizigt bij een van deze mini-milieustraatjes om de bewoners te vertellen over het correct scheiden van afval. Op deze manier worden bewoners bewust van de mogelijkheden voor afvalscheiding in hun eigen wijk en de positieve gevolgen van correct scheiden.

Inzamelproef Grondstoffen Hoogbouw Dordrecht is een samenwerking tussen gemeente Dordrecht en HVC. De proef loopt nog tot eind mei. Na afloop wordt de proef geëvalueerd en bepaald of de gebruikte methoden kunnen bijdragen aan de doelstelling om in 2015 60% van het huishoudelijk afval gescheiden in te zamelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.