Inbreker gepakt op de Van Strijsingel na achtervolging met hoge snelheid

27 februari 2014
Inbreker gepakt op de Van Strijsingel na achtervolging met hoge snelheid

DORDRECHT -  Vannacht werd rond 2:30 uur ingebroken bij een kantine van een sportvereniging aan de Westrand in Zevenbergen. De politie kreeg de melding binnen en zette met hoge snelheid de achtervolging in op de verdachte. Via de A17 en A16 werd uiteindelijk in Dordrecht een 44-jarige man uit Etten-Leur aangehouden.

TV gestolen
De politie kreeg de melding over de inbraak binnen en een omschrijving van een rode auto die gezien was in de omgeving van de sportkantine. Twee agenten zagen, komende uit de richting van Zevenbergen, een rode Opel Astra rijden die voldeed aan het signalement. Ze zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken. De man negeerde dit en reed richting de A17. Daar ging hij met hoge snelheid naar de A16 richting Dordrecht. De agenten bleven hem achtervolgen en kregen versterking van meer politiecollega's.

Zoektocht
Via Hendrik-Ido-Ambacht reed de verdachte naar Dordrecht. Daar wist hij de agenten af te schudden doordat hij met z'n auto langs paaltjes reed waar de politieauto's niet langs konden. Op de Bellevuestraat vonden de dienders de stilstaande rode Opel. Ze zochten in de omgeving naar de verdachte. Een agent zag op de Van Strijsingel een 44-jarige man uit Etten-Leur lopen die voldeed aan het signalement en heeft hem aangehouden. In de omgeving van de rode Opel is door een politiehond gezocht naar sporen. De hond heeft een tv gevonden. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt of dit de tv uit de sportkantine is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.