Programma’s voor kinderen van gescheiden ouders van start

28 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Programma’s voor kinderen van gescheiden ouders van start

DRECHTSTEDEN -  Om kinderen te helpen de scheiding van hun ouders te verwerken, organiseert de Dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD ZHZ) ook dit jaar samen met FlexusJeugdplein, RIVAS, Vivenz en Careyn de programma’s Dappere Dino’s en KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties). Aanmelden is vanaf nu mogelijk. Locatie en tijden worden in overleg met de deelnemers bepaald.
 
Ruim een op de drie huwelijken mondt uit in een scheiding. Daarnaast wordt naar schatting zestig procent van de samenwoonrelaties vroegtijdig beëindigd. Hoewel ouders doorgaans veel aandacht besteden aan de kinderen tijdens een scheiding, blijft het voor veel kinderen toch lastig om er met hun ouders over te praten. Daarom organiseert de Dienst Gezondheid & Jeugd voor kinderen van gescheiden ouders de programma’s Dappere Dino’s en KIES.
 
Dappere Dino’s
Het groepsprogramma Dappere Dino’s is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6-8 jaar van gescheiden ouders. Onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers wordt gepraat over gevoelens en problemen. De kinderen ontdekken dat zij niet de enigen zijn die een scheiding meemaken. De boodschap van het programma is dat een scheiding uiteindelijk kan leiden tot een stabiele situatie, waarmee je heel goed kunt leven.
 
KIES
KIES is een spel- en praatprogramma waarbij kinderen van 9-16 jaar de gelegenheid krijgen om met leeftijdsgenootjes te praten over de scheiding. KIES kan een kind helpen om de scheiding beter te begrijpen en te accepteren. De resultaten van KIES zijn positief. Kinderen die hebben meegedaan, geven aan dat ze zich beter voelen en dat ze beter begrijpen waarom hun ouders uit elkaar zijn.
 
Aanmelden?
Ouders kunnen hun kinderen nu aanmelden voor KIES of Dappere Dino’s. Aanmelden kan op www.dienstgezondheidjeugd.nl, door te bellen naar 078- 770 8500 of te mailen naar cursus@dienstgezondheidjeugd.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.