Essenhof brengt regels grafbedekking in beeld

28 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Essenhof brengt regels grafbedekking in beeld

DORDRECHT - Samen met een groep nabestaanden heeft de Essenhof afgelopen jaar de regels voor de grafbedekking op de algemene graven aangepast. De nieuwe afspraken worden sinds kort kenbaar gemaakt door middel van pictogrammen.

Het kenbaar maken van de regels voor grafbedekking door pictogrammen, moet het mensen makkelijk maken van deze regels kennis te nemen. Wie op grafbezoek gaat, gaat immers niet eerst een heel reglement lezen.

De pictogrammen zijn in opdracht van Essenhof ontworpen door Folkert Kattemolle van EyeDesign. Zo is voor iedereen snel duidelijk wat de nieuwe regels zijn.

Uitgangspunt bij het verdelen van de beschikbare grafoppervlakte is dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben om te herinneren en gedenken, zonder daarbij gehinderd te worden door (grafuitingen van) anderen.

In de toekomst zal Essenhof vaker gebruik gaan maken van beeldentaal om de bezoekers en nabestaanden te informeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.