Nieuw trainingscentrum Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid geopend

28 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Nieuw trainingscentrum Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid geopend

DORDRECHT - Het nieuwe trainingscentrum van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid aan de Wieldrechtseweg in Dordrecht is officieel geopend.

Drs. A.A.M. Brok, voorzitter van de GR Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, verrichtte de opening.

In lijn met de landelijke professionalisering van de ambulancezorg heeft de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid zich de laatste jaren ontwikkeld van een vooral op vervoer gerichte dienst naar een volwaardige zorginstelling. De ambulancemedewerkers zijn hoogopgeleid en bevoegd en bekwaam om samen met de partners in de zorg en binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid effectief bij te dragen aan het verbeteren van de prestaties in de acute zorg en daarmee direct aan het redden van levens.

Om ervoor te zorgen dat zij bevoegd en bekwaam blijven, is het nieuwe trainingscentrum cruciaal. In het centrum staat de verbinding tussen theorie, vaardigheden en de praktijk centraal. Wat bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid door de jaren heen onveranderd is gebleven, zijn het belang van de patiënt dat altijd voorop staat en de gedrevenheid en het vakmanschap - waaraan in het nieuwe trainingscentrum verder wordt gewerkt - van de ambulancemedewerkers.

Het nieuwe trainingscentrum heeft compleet ingerichte simulatieruimtes die dicht bij de dagelijkse praktijk staan. Hier kunnen zorgprofessionals zo realistisch mogelijk oefenen in hulpverlening bij ongevallen in en om het huis, verkeersongelukken, grootschalige incidenten en rampen. Voor het trainen van rijvaardigheid staat in het trainingscentrum een volledig ingerichte opleidingsambulance met dubbele bediening.

Verder kan ook de overdracht van de patiënt van de ambulance aan het ziekenhuis worden geoefend. Tijdens de trainingen wordt gewerkt met professionele LOTUS slachtoffers. Desgewenst worden er opnames gemaakt van de trainingen en kan er door de trainers achter spiegelglas meegekeken worden.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.