Eerste roman van Dordtse schrijfster Lidwien Stok dingt mee naar nieuwe schrijversprijs

28 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Eerste roman van Dordtse schrijfster Lidwien Stok dingt mee naar nieuwe schrijversprijs

DORDRECHT - De eerste roman van de Dordtse schrijfster Lidwien Stok is uit. De titel van deze waar gebeurde roman is: ‘Het verdwenen thuis.’ Deze roman dingt mee naar de nieuwe schrijversprijs en hoort nu bij de laatste vijf.

Het verhaal gaat over Iris, die in 1950 uit Nederlands Indië komt. In haar zoektocht naar werk, ervaart ze discriminatie, Jaren later is ze gelukkig met haar nieuwe partner en jonge gezin. Toch zijn er nog gevoelens van vervreemding, die ze uit in het schrijven van gedichten. Haar tienerdochter Susanna kiest steeds meer haar eigen weg. Dan wordt Iris plotseling ernstig ziek. Susanna heeft moeite om haar moeder los te laten. Uiteindelijk lukt het Susanna om een nieuw thuis te scheppen voor zichzelf.

Meer lezen www.lidwienstok.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.