Dordrecht start 8 maart met verkoop grond voor zelfbouw

28 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Dordrecht start 8 maart met verkoop grond voor zelfbouw

DORDRECHT - Wie het eerst komt, het eerst maalt. De gemeente Dordrecht begint op zaterdag 8 maart om 9.00 uur met de verkoop van kavels voor zelfbouw. De verkoop is bij DordtYart op Stadswerven. Op drie locaties kunnen mensen straks zelf hun droomhuis bouwen: in de binnenstad, op Stadswerven en in Stadspolders. Er zijn in totaal 40 kavels te koop.

Aan de Vest 94-96 in de binnenstad komen na sloop van de veegpost vier kavels voor zelfbouw vrij. Voor echte pioniers zijn er 16 kavels in de buurt De Erven op Stadswerven. Wie hier zelf zijn huis bouwt, behoort tot de eerste bewoners van de nieuwe woonwijk. De grootste zelfbouwlocatie is Stadspolders. Aan het Johanna Naber-erf zijn 20 kavels te koop voor verschillende woningtypen: hoek- of rijwoning, twee-onder-één-kap of vrijstaand. Op www.dordtseruimte.nl zijn per kavel paspoorten te vinden die vertellen wat er mogelijk is op die plek.

Spelregels
Om het reserveren van kavels soepel te laten verlopen, heeft de gemeente spelregels opgesteld. De uitgifte gebeurt volgens het aloude principe van ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’. Dat betekent dat nummer 1 in de rij als eerste de kavel van zijn keuze kan reserveren. De deuren van DordtYard gaan zaterdag om 9.00 uur open. De gemeente deelt bij binnenkomst nummers uit. De verkoop van kavels duurt tot 12.00 uur. Om 13.00 uur gaan de woningen van ontwikkelaar OCW in de verkoop.

Maximaal één kavel
Per persoon/huishouden is het mogelijk één kavel te reserveren. Dat kost € 150,-. Betalen kan alleen met pin en niet contant. Wie niet zelf kan komen, kan een ander machtigen om een kavel voor hem/haar te reserveren. Een machtigingsformulier is te vinden op www.dordtseruimte.nl . Wie gemachtigd is, kan niet ook voor zichzelf een kavel reserveren. Is de gewenste kavel al door een ander gereserveerd? Dan kan men de kavel van zijn tweede of derde keus reserveren. Voor de kavel van zijn eerste en/of tweede keus kan men op de reservelijst komen.

Wat meenemen?
Voor het reserveren van een kavel is op de website een keuzeformulier te downloaden. Dit vult de zelfbouwer in en breng hij op 8 maart mee. Verder is het nodig een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) te overleggen en een rechtsgeldige, ondertekende verklaring van de bank of een erkend financieel tussenpersoon. Uit die verklaring moet blijken dat de zelfbouwer voldoende financiële mogelijkheden heeft om een kavel te kopen. De financiële verklaring mag ook maximaal 4 weken later worden ingeleverd. De reservering geldt voor een periode van maximaal drie maanden.

Dordtse Ruimte
Zelfbouw is een van de nieuwe initiatieven om de stad nog aantrekkelijker te maken. De twee andere initiatieven zijn het tijdelijk invullen van ongebruikte gronden en het zoeken van nieuwe bestemmingen van leegstaande panden. Ze zijn gebundeld in het project Dordtse Ruimte.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.