Podiumplaatsen voor Rosalie van Wageningen en Demi Sijswerda in finale KNSB Cup

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Podiumplaatsen voor Rosalie van Wageningen en Demi Sijswerda in finale KNSB Cup

DORDRECHT - Op 1 en 2 maart 2014 werd op de ijsbaan in Sportcentrum Kardinge Groningen de finale KNSB-cup kunstrijden 2014 verreden.

Dordtse Teens bij Nederlandse top
In deze finale, waarvoor 1 rijder en 8 Dordtse rijdsters de kwalificatie hebben binnengehaald in 2 selectiewedstrijden, kwamen zaterdag en zondag de beste 12 rijdsters op het ijs om te strijden om de felbegeerde KNSB cup of tenminste een podiumplaats.
De KNSB cup werd niet gewonnen door een DDD rijdster maar de rest van het podium was voor de Dordtse dames Rosalie van Wageningen (10) en Demi Sijswerda (11).

Isa van Swieten (10) eindigde op een mooie 5e plaats. Rosalie reed reed een kür met mooie sprongen, snelle pirouetten en een prachtige uitstraling en Demi reed haar kür met veel vaart, mooie sprongen en pirouetten en expressie.

Teens C:
De 18-jarige Joanne Stam uit Oud Alblas reed een sierlijke kür met mooie pirouetten maar de sprongen kwamen niet goed uit de verf waardoor zij op de 9e plaats eindigde.

3e plaats voor Loek Laurens
Van Kunstrijvereniging De Drechtsteden uit Dordrecht kwam zaterdag de 13-jarige Loek Laurens in actie in de categorie Teens B heren.
Loek Laurens uit Strijen reed niet zijn beste kür en eindigde hiermee de 3e plaats op het podium voor zich op.

Podiumplaatsen voor Proms dames:
In de categorie Proms C  reed de 15 jarige Amke Eskes uit Dordrecht  een prima kür en miste op een paar 100ste punten de eerste plaats en werd zeer verdiend 2e. De 15-jarige Dordtse Romy Kaptein eindigde op de 9e plaats.

Podiumplaats voor jonge Proms A rijdster Dani Loonstra:
In de categorie Proms A schitterde de 9 jarige Dani Loonstra en schaatste de punten voor een 3e plaats bij elkaar en eindigde de elegante Isabella Smit (9) uit Dordrecht op een prima 4e plaats. Beide getalenteerde meisjes mogen zich in hun categorie tot de top in het Nederlandse kunstrijden rekenen.

Met de deelname van 9 rijd(st)ers in de finale, twee podiumplaatsen in de categorie Proms A en twee in de Categorie Proms C dames, een derde plaats in de categorie Proms B  heren en twee podiumplaatsen in de categorie Teens was het voor de coaches van DDD een geslaagde KNSB finale en een goede score voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.