Dordrechts Philharmonisch Orkest ontvangt AED van Rabobank

24 december 2013
Dordrechts Philharmonisch Orkest ontvangt AED van Rabobank

DORDRECHT - Het  Dordrechts Philharmonisch Orkest ontving zaterdag 21 december een AED van de Rabobank Drechtsteden. De AED (automatische defibrillator) werd overhandigd tijdens het sfeervolle Gala Kerstconcert in een uitverkocht eigen huis.

In Nederland krijgen per dag 40 mensen een hartstilstand. Hoe eerder er gestart wordt met reanimatie en het inzetten van een AED, des te groter is de kans op overleven. Het starten met reanimatie en het inzetten van een AED binnen 6 minuten, vergroten de overlevingskansen tot 70%.
 
“Ons Benevia Muziekcentrum zit elke doordeweekse avond en bijna elk weekend vol. Het gebouw is niet alleen de thuisbasis van de Phil, maar ook vele andere verenigingen in de Drechtsteden maken er gebruik van.” aldus voorzitter Hans Gerritsen van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. “Het is van levensbelang om hier een AED te hebben. We zijn de Rabobank dan ook bijzonder dankbaar dat zij dit mogelijk maakt”.
 
De schenking wordt mogelijk gemaakt door een donatie uit het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden. Omdat de Rabobank geen aandeelhouders heeft aan wie zij periodiek dividend uitkeert, biedt zij via het coöperatief dividend ondersteuning aan maatschappelijk, economische, duurzame en culturele projecten in de Drechtsteden. De bank gaat ervan uit dat door samenwerking en bundeling van krachten een beter resultaat kan worden bereikt dan door het individu. Geen andere bank beschikt over dit principe en gedachtengoed. 
 
Ook tijdens het Gala Kerstconcert zat het gebouw bomvol. Het concert was anderhalve week van tevoren al uitverkocht. De Dordtse Phil speelde live muziek bij de film “The Snowman”. De componist sprak via een videoboodschap het orkest en publiek toe, waarna de wereldpremiere van start ging. Na afloop van het concert zorgde Phil's Bigband voor een swingende after party.
 
Bijschriften foto's:
 
Foto 1:
Tamara van Duren van Rabobank Drechtsteden (rechts) en Robert Vreugdenhil, voorzitter van Stichting Reanimatie Drechtsteden (links) overhandigen de AED aan Willemijn Mulder, arts en lid van het Dordrechts Philharmonisch Orkest (midden). Foto: © Aart van Joolingen.
 
Foto 2:
Het Dordrechts Philharmonisch Orkest speelde zaterdagavond 21 december live muziek bij de film The Snowman in een uitverkocht eigen huis. Foto: © Aart van Joolingen.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.