Ben van der Klei erelid Dordtse Phil

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Ben van der Klei erelid Dordtse Phil

DORDRECHT - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Dordrechts Philharmonisch Orkest afgelopen donderdagavond is Ben van der Klei door de leden benoemd tot erelid van de vereniging. Van der Klei werd getrakteerd op een staande ovatie van de leden.

De familie Van der Klei is al generaties lang verbonden met de Dordtse Phil. De 53 jarige Ben “groeide op” tussen de Philerianen. Voorzitter Hans Gerritsen: “Zijn opa legde de basis voor het Phil hart. Vader Maarten nam het Phil virus van zijn vader over. Nu is het Ben, die het hart van de vereniging kloppend houdt”.

Ben begon als klarinettist bij het jeugdorkest, maar al snel verruilde hij dit voor de drumband. In die periode leerde hij zijn vrouw Marijke kennen. Ben van der Klei windt er geen doekjes om: “Er is maar één reden dat ik zoveel voor de Phil kan doen en dat is Marijke.” De bos bloemen ging dan ook naar haar.

Na de drumband begon Ben al snel bij de blaaskapel. Hij speelt nu als trombonist in het vlaggenschip van de vereniging, het Grootorkest. Ook speelt hij in Phil’s Bigband en regelmatig bij Phil Good. Ben van der Klei heeft diverse bestuursfuncties bekleed. Hij was secretaris, voorzitter en momenteel bestuurslid muziekzaken, instrumenten en opleidingen. Voorzitter Hans Gerritsen: “Besturen is voor Ben meer dan delegeren. De handen uit de mouwen steken, dat staat Ben op het lijf geschreven! Mede dankzij zijn inzet en vooral zijn ongekend doorzettingsvermogen is de Phil uitgegroeid tot een bloeiende muziekvereniging.”

Hoogtepunten? Ben: “Die zijn er volop. Als je me dat vraagt, dan ben ik in eerste instantie natuurlijk geneigd om naar het laatste jaar te kijken. Drie hele bijzondere concerten hebben we gegeven met het Grootorkest. In 013 met DJ Lucien Foort bijvoorbeeld. Maar ook Blazen in de Beurs, in de Beurs van Berlage van Amsterdam. Dat was echt een muzikaal hoogtepunt en ook een geweldig verenigingsevent. Maar er zijn natuurlijk veel meer hoogtepunten. Ik werd voorzitter op de dag dat de eerste paal werd geslagen van het BeneVia Muziekcentrum. Maar ook: vandaag kwam een jongen een trompet ophalen. Beetje nerveus, rode wangen. Zijn eerste trompet! Waar hij op gaat spelen! Helemaal trots. Ook dat is fantastisch om te zien!”

Hoogtepunten zullen er zeker meer volgen. Het Dordrechts Philharmonisch Orkest is met zo’n 200 leden een bloeiende vereniging. De ALV stemde afgelopen donderdag in met de verbouwingsplannen, waarbij de zaal en de foyer een metamorfose ondergaan. Betere akoestiek, mooiere  verlichting, ruimere opslag en makkelijker transport van instrumenten. Het muziekcentrum wordt daarmee een concertpodium met allure dat voldoet aan de wensen van deze tijd.

Bijschrijft foto:
Voorzitter Hans Gerritsen (links) overhandigd de oorkonde van het erelidmaatschap aan Ben van der Klei (rechts). Foto: Marcel van Dijk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.