56 Dordtse vrijwilligersorganisaties doen mee met NL Doet

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw
56 Dordtse vrijwilligersorganisaties doen mee met NL Doet

DORDRECHT - Het SSKW en MEE Drechtsteden zijn de Dordtse intermediairs voor NLdoet, dat dit jaar plaatsvindt op 21 en/of 22 maart. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. 56 Dordtse vrijwilligersorganisaties vragen die vrijdag en zaterdag voor een paar uurtjes hulp van vrijwilligers voor allerlei praktische klussen.
 
Vele handen maken licht werk
Een oud gezegde dat nog steeds ’waarheid’ is. Niet iedereen staat direct te trappelen om een buitengevel te impregneren bij de Stichting Islamitisch Centrum Dordrecht of te gaan verven en schilderen bij Scouting Arooda of voetbalclub GSC/ODS. Maar wie hen een goed hart toedraagt, eens een kijkje achter de voordeur wil nemen of van gezelligheid houdt, ligt het vast anders. Want de tijdelijke vrijwilligers worden tijdens NLdoet flink verwend. De vrijwilligersorganisaties zijn blij met ieder paar extra handen! Tijdens NLdoet hopen zij juist, met uw hulp, dat beetje extra te doen waar ze normaal niet aan toe komen.

Wat kunt u doen?
Lita Harpe, directeur van het SSKW is zelf vrijwilligster bij de Beleeftuin van Het Parkhuis. Zij doen dit jaar niet mee met NL Doet, maar zegt Lita “liefhebbers van tuinieren kunnen bij diverse projecten hun hart ophalen. Als voorbeeld noemt zij de inrichting van moestuintjes bij de Patersweg, een groene afscheiding maken bij een nieuwe speelgelegenheid in de Vogelbuurt en de wildgroei aanpakken rond het gebouw van Scoutinggroep Johan & Cornelis de Witt”.
 
Deborie Dulfer van MEE Drechtsteden is enthousiast dat er bij zoveel verschillende soorten organisaties klussen te doen zijn. “De Stichting Het KLEIN Toneel  vraagt bijvoorbeeld hulp bij het opknappen en opruimen van de rekwisieten/kleding ruimte. Leuk als je van toneel houdt. En In Verpleeghuis De Sterrenlanden en bij de Buitenwacht gaat men een kunstwerk maken. En heeft u ooit gehoord van De Grote Beer? Dat is een biologische boerderij waar vrijwilligers biologische groenten kweken voor goede doelen zoals de voedselbank.” “En”, zegt Deborie “op de website van NLdoet staat alle informatie over de organisaties en wat er te doen is. Kijk vooral even op www.nldoet.nl onder het kopje Klussen Zoeken”.
 
Gezellige workout of teambuilding
Steeds meer vriendinnen- of sportclubjes grijpen deze gelegenheid aan om samen iets gezelligs én nuttigs te doen. Ook bedrijven hebben het licht gezien. Want hoe kun je leuker aan teambuilding doen dan met je hele bedrijf of afdeling de grote zaal van Speeltuin Stadspolders onder handen te nemen? De directeur staat te verven, de boekhouder blijkt een enthousiast doe-het-zelver en de secretaresse blijkt prima met een boormachine overweg te kunnen.

Maatschappelijk ondernemen
Naast het feit dat men onvermoede kwaliteiten in elkaar ontdekt, biedt NLdoet voor bedrijven een mooie gelegenheid om te starten met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen of om te laten zien dat ook zij zich inzetten voor een betere samenleving. Steeds meer Dordtse bedrijven volgen het voorbeeld van Gamma en Makro die ook dit jaar weer partner van NLdoet zijn.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.